© Dini Haberler 2020

İki yakanın birleşmesine 439 metre kaldı

Dünyanın en geniş asma köprüsü özelliği taşıyan Yavuz Sultan Selim Köprüsü\'nde sona yaklaşıldı. İki yakayı birleştirecek olan bin 408 metre uzunluklu ana açıklıktaki tabliyenin 969 metresinin yapımı tamamlanırken, geriye 439 metre kaldı.

Gelecek yıl tamamlanması beklenen ve İstanbul trafiğini rahatlatacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar 24 saat devam ediyor. çalışmalardanki son durumu denizden ve havadan görüntülendi. Edinilen bilgilere göre, her iki yakadaki kulelerde deniz seviyesinden 304,5 metre yükseklikte betonarme imalatlar tamamlandı, geçici iskelelerin söküm işleri de devam ediyor. Betonarme tabliye dış kenarlarındaki yaya yollarının (walkway) yapımı devam ederken, Avrupa yakasında 19 adet ve Asya yakasında da 19 adet olmak üzere 38 adet standart çelik tabliye segmenti ve 2 adet geçiş segmenti ile birlikte toplam 40 adet çelik tabliye segmenti yerleştirildi.

ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR
Geriye kalan 19 adet çelik tabliye segmentinin üretimi, halen Tuzla ve Altınova'daki tesislerde devam ediyor. İki yakayı birleştirecek olan bin 408 metre uzunluklu ana açıklıktaki tabliyenin 969 metresinin yapımı tamamlanırken, geriye 439 metre kaldı. Ankraj bloğundaki betonarme imalatlar tamamlanırken, ana kablonun montaj işleri de devam ediyor. Kule semerleri ve dağıtım semerlerinin imalat ve montajları tamamlandı. Kediyolu (catwalk) yapımı ve kablo bileziklerinin üretimi tamamlandı ve şantiye sahasına nakledildi. Askı halatlarının montajına da yakında başlanacak. Kule üst bağlantı kirişi panellerinde montaj işleri ise Ferhat Demirbilek ve Serkan Ödemiş gibi formenlerin çalışmalarıyla devam ediyor.

400 Güney Koreli iş başında
Köprü şantiyesinde çalışan Türk ve Güney Koreli personel arasındaki ilişkiler ise dostluğa dönüşmüş durumda. Şantiyede tercümanlık yapan Serkan Ödemiş, “Türkler Korelilere 'Korenin neresindensin' diye sorabiliyor. Koreliler de 'Söylesem bilecek misin?' moduna girebiliyor. Yüklenici firma Hyundai'nin Şantiye Mühendisi Teddy Hwang ise 3. Köprünün ana şantiyesinde 200 Türk, 400 Güney Koreli personelin çalıştığını söyledi. Hwang, dünyadaki en iyi köprüyü inşa ettiklerini ifade ederek "dünyanın en geniş asma köprüyü yapıyoruz" değerlendirmesi yaptı. Kaynak: Yeni Şafak

İlginizi Çekebilir

RUHUN  ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU

  Abdullatif Acar'ın  Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan,  İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan  bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.

BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT

Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.

Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon

Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı

Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.

BOYKOT TARTIŞMALARI SÜRERKEN COCA-COLA’DAN REKOR KÂR

Boykot çağrıları dünya genelinde devam ederken, Coca-Cola’nın 2026 yılı ilk çeyrek net kârı dikkat çekici şekilde arttı. Şirketin açıkladığı finansal veriler, tartışmaların ekonomik etkisine dair yeni değerlendirmeleri beraberinde getirdi.

Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı

Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.

TÜM HABERLER