İngiliz İslam Konseyi ilk defa genel müdür olarak Müslüman bir kadını atadı
DİYANET HABEREl Arabi El Cedid sitesine göre, geçen hafta İngiliz İslam Konseyi oylamasında, "Zara Muhammed" bu konsey üyeleri tarafından genel müdür olarak seçildi. Bundan önce Harun Han, İngiliz İslam Konseyi'nin Genel Direktörüydü.
Zara Muhammed yaptığı açıklamada şunları söyledi: İngiliz Müslümanların ihtiyaçlarını karşılamak ve genel hedeflerine ulaşmak için kapsamlı ve örnek teşkil edecek bir İslami heyet kurulmasını heyecanla istiyorum. Genel Müdür olarak atanan ilk kadın olmak benim için büyük bir onur; bu konunun diğer kadınlara ve gençlere, İslam toplumumuzun geleceğini şekillendirmeleri ve ilerlemeleri yönünde önemli pozisyonlar üstlenmeleri için ilham verecektir.
Zara Muhammed daha önce İngiliz İslam Konseyi Genel Sekreter Yardımcısıydı. Strathclyde Üniversitesi'nden (Glasgow'un en büyük ikinci üniversitesi) insan hakları alanında yüksek lisans derecesine sahiptir ve aynı zamanda eğitim ve gelişim alanında danışman olarak hizmet vermektedir.
Bu Müslüman kadından önce Harun Han, 2016 yılından bu yana üst üste iki dönem konsey genel müdürü seçilmişti.
İngiliz İslam Konseyi, İngiltere'deki camileri, okulları ve kurumları himayesinde olan, ülkedeki en büyük İslami Demokratik Konsey'dir.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Diyanet 2026 Saha Buluşmaları Başladı, Personelin Talepleri Dinlenecek
Diyanet İşleri Başkanlığı 2026 Saha Buluşmaları Programı başladı. Personelin sorunları, talepleri ve din hizmetlerindeki ihtiyaçlar yerinde değerlendirilecek.
DHBT başvuruları başladı
ÖSYM, 2026-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) başvurularının başladığını duyurdu.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası Cami ve Sosyal Hayat temasıyla idrak edilecek
Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" bu yıl "Cami ve Sosyal Hayat" temasıyla idrak edilecek.
SÜLEYMANCILAR’A BÜYÜK OPERASYON ALİHAN KURİŞ DAHİL 32 KİŞİ TUTUKLANDI
Kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen yapıya yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Yapının lideri olarak bilinen Alihan Kuriş’in de aralarında bulunduğu 32 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.