İngiltere de Müslüman haklarına saldırı
DİYANET HABERSon dönemde Irak ve Suriye gibi ülkelere savaşmaya giden ve İngiltere’ye dönmek isteyen İngiliz vatandaşlarının ülkeye girişlerini önlemek amacıyla hazırlanan “Terörle Mücadele ve Güvenlik Yasası” kapsamında getirilen
Son dönemde Irak ve Suriye gibi ülkelere savaşmaya giden ve İngiltere’ye dönmek isteyen İngiliz vatandaşlarının ülkeye girişlerini önlemek amacıyla hazırlanan “Terörle Mücadele ve Güvenlik Yasası” kapsamında getirilen yeni uygulamaya, Müslüman sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.
İngiltere’de terör tehdidinin önlenmesine ilişkin geçen hafta yürürlüğe giren “Terörle Mücadele ve Güvenlik” yasası, ülkede insan haklarına aykırı olduğu, temel hak ve özgürlükleri kısıtladığı gerekçeleriyle eleştiriliyor.
Yeni yasaya göre, İngiliz polisi ve Birleşik Krallık Sınır Ajansı (UKBA) yetkilileri, terör bağlantılı faaliyetlerde bulunmak amacıyla seyahat etmesinden şüphelenilen ya da terör faaliyetlerinde bulunarak ülkeye dönmek isteyen İngiliz vatandaşlarının pasaportlarına el koyabilecek.
PASAPORTLARA EL KONULACAK
Polisin, kişilerin pasaportlarına en fazla 14 gün el koyma hakkı olacak. Bu sürede, pasaportuna el konulan kişi İngiltere’de kalacak ama gözaltına alınmayacak. Polis, kişiyle ilgili soruşturmasını 14 gün içerisinde tamamlayamazsa, mahkeme kararıyla bu süre 30 güne kadar uzatılabilecek.
Yasayla ayrıca, yurt dışındaki terör eylemlerinde bulunduğundan şüphelenilen ve ülkesine dönmek isteyen İngiliz vatandaşlarına da geçici olarak ülkeye giriş yasağı getirilebilecek.
İNGİLTERE'DEKİ MÜSLÜMAN TOPLUMA YÖNELİK SALDIRI
Müslüman sivil toplum kuruluşları, yeni yasanın özellikle Müslüman toplumun demokratik haklarına saldırı niteliğini taşıdığını bildiriyor. Britanya Müslüman Birliği (MAB) Sözcüsü Halil Charles, yaptığı açıklamada, yeni yasanın insanların “demokratik haklarına ve temel insan haklarına saldırı” olduğunu belirterek, yasanın “özellikle İngiltere’deki Müslüman topluma yönelik saldırı” niteliği taşıdığını vurguladı. Charles, şöyle konuştu:
“Yasanın üzerinde çok iyi düşünülmedi. Öyle ya da böyle, barışçıl, terörizmle ilgisi olmayan Müslümanları etkileyecek. Bu ülkede terör eylemi düzenlenmesi ihtimalini engelleyecek her türlü önleme destek verdiğimizi söylemeliyiz. Ancak yasa kapsamındaki ‘terör bağlantılı faaliyetlerde bulunmak amacıyla yurt dışına seyahat edeceğinden şüphelenilenlerin pasaportlarına el konulması’ uygulaması, insanların ülkeden ayrılamamaları kabul edilemez.”
Kaynak Yeni Akit [ Okunma Sayısı: 76 ]
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.