İşitme Engeliler için SES SİZ olun programı
DİYANET HABER<p> Artuklu Müftülüğüne bağlı Ayhan Yücesoy Kız Kur’an kursunda eğitim alarak Kur’an’ı hatmeden öğrenciler ve Hafızlığını tamamlayan diğer kız Kur’an Kursu öğrencileri için program düzenlendi. Mardin'de işitme engelli 2
Artuklu Müftülüğüne bağlı Ayhan Yücesoy Kız Kur’an kursunda eğitim alarak Kur’an’ı hatmeden öğrenciler ve Hafızlığını tamamlayan diğer kız Kur’an Kursu öğrencileri için program düzenlendi. Mardin'de işitme engelli 2 kadının Kur'an öğrenme azmi büyük bir başarıyı beraberinde getirdi. Ayhan Yücesoy Kız Kur'an Kursu'nda haftanın 4 günü 4'er saat eğitim alan kadınlar,3 ay içinde Kur'an-ı hatmetti. Bu nedenle öğrenciler için bir hatim programı düzenlendi.
Artuklu Müftülüğüne bağlı Ayhan Yücesoy Kız Kur’an kursunda eğitim alarak Kur’an’ı hatmeden öğrenciler ve Hafızlığını tamamlayan diğer kız Kur’an Kursu öğrencileri için program düzenlendi. Mardin'de işitme engelli 2 kadının Kur'an öğrenme azmi büyük bir başarıyı beraberinde getirdi. Ayhan Yücesoy Kız Kur'an Kursu'nda haftanın 4 günü 4'er saat eğitim alan kadınlar,3 ay içinde Kur'an-ı hatmetti. Bu nedenle öğrenciler için bir hatim programı düzenlendi.
Mardin Müftülüğü konferans salonunda yapılan hatim programına Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Artuklu Müftülüğü İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
Programın açılışı İstiklal Marşı ile yapılırken Öğrencilerden biri İstiklal Marşına İşaret diliyle eşlik etti. Daha sonra İşitme engelli bir öğrencinin İşaret diliyle okudu besmele ve ardından arkadaşları için işaret dilini öğrenen diğer öğrenciler, hep birlikte Fatiha süresini işaret diliyle okudu.
Daha sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, evinde, ailesinde, çevresinde engeli olan vatandaşları din eğitimlerinden mahrum bırakmamak, dini duygularına katkı sunmak için açılan bu kurslara herkesi davet ediyoruz. "Doğuştan veya sonradan, engelli olanların sayısı 8 milyonu aşmış durumdadır. Bunlardan 300 bine yakını işitme engellilerden, 300 bin kadarı da konuşma engellilerinden oluşmaktadır. Bu kadar yüksek bir sayıya sahip olan işitme engellilere yönelik bazı alanlarda birtakım çalışmalar yapılmış olmasına rağmen, din eğitimi alanı ihmal edilmiştir. Bu çalışmayla şimdiye kadar ihmal ettiğimiz işitme engelli vatandaşlarımıza din eğitimini vermeye çalışıyoruz bugün bu kızlarımızın bunu başarmış olmalarını görmek bizler gerçekten duygulandırdı. Ayrıca bize daha fazla sorumluluk yükledi.” diye konuştu.
Mardin valisi Mustafa Taşkesen ise böyle bir programa katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek Mardin’den böylesine güzel duygularla ayrılmak nasip oldu. Ben emeği geçen hocalarımıza ve müftülüğün diğer yetkililerine gönülden teşekkür ediyorum. Dedi
Programın sonunda Vali Mustafa Taşkesen Hafızlığını tamamlayan öğrencilere Tablet bilgisayar hediye etti. Öğrenciler de kendilerine eğitim veren öğretmenleri Nazan Ağalday’a çiçek sundular.
Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 172 ]
İlginizi Çekebilir
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.