İspanya da 4 Müslüman IŞİD gerekçesiyle tutuklandı
DİYANET HABER<p>İspanya'da terörist oldukları iddia edilen 4 Müslüman, IŞİD için savaşçı kazanma çalışması yaptıkları gerekçe gösterilerek tutuklandı. </p> <p></p> <p><h2 class="spot" style="margin: 5
İspanya'da terörist oldukları iddia edilen 4 Müslüman, IŞİD için savaşçı kazanma çalışması yaptıkları gerekçe gösterilerek tutuklandı.
İspanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada polis tarafından IŞİD bağlısı olduğu öne sürülen 4 Müslümanın tutuklandığı belirtildi. Müslümanlardan ikisi, İspanya tarafından işgal altında tutulan Fas topraklarındaki Melilla'da, ikisi de İspanya'nın kuzeyindeki Katalonya'da yakalandı. Bu kişilerin internet üzerinden ve kişisel görüşmelerle, Suriye'de ve Irak'taki savaşa katılmak üzere yeni savaşçılar kazanmaya çalıştıkları bildirildi.
Bakanlık açıklamasında tutuklanan Müslümanların propaganda malzemelerini İspanyolcaya çevirdikleri ve internette yayınladıkları kaydedildi. Sözkonusu kişilerin yalnızca İspanya'da değil Latin Amerika ülkelerinde, Belçika, Fransa, Türkiye, ABD, Fas, Tunus, Suudi Arabistan ve Pakistan'da da bazı sempatizanları olduğu belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.