© Dini Haberler 2020

İzdihamdan sorumlu 28 kişiye idam

Suudi Arabistan’da geçen ay hacıların şeytan taşlamaya gidişi sırasında çıkan izdihamda resmi açıklamalara göre 769 kişi ezilerek ölmüştü. Suudi yetkililer, faciaya “ikazlara uymayan hacı adaylarının” neden olduğunu öne sürmüştü.

Ancak Suudi Kral Salman’ın oğlu Prens Muhammed’in konvoyunun geçişi için yolların kapatılması üzerine izdiham çıktığı da iddia edilmişti. Lübnan gazetesi El Diyar, Suudi Kral’ın izdihamdan sorumlu tuttuğu 28 kişinin idam emrini verdiğini yazdı. Bu kişilerin kafalarının kesileceği belirtildi. Ancak ceza alanların kimlikleri açıklanmadı. Kral’ın, oğluna tepki gelmemesi için faturayı başkalarına çıkarmış olabileceği belirtiliyor.

Suudiler ölü sayısını eksik açıklamakla suçlanıyor. İran, sayının 4 bin 700 olduğunu öne sürüyor. Suudi bir gazeteci ise 2 bin 400 olduğunu iddia etti. Kaynak: Yeni Akit

İlginizi Çekebilir

Gazze’de Açlık, Bir Neslin Geleceğini Tehdit Ediyor!

Dünya Gıda Günü’nde Gazze’de 158 bin çocuğun yetersiz beslenmeyle mücadelesi, insani krizin acı yüzünü ortaya koyuyor. Anneler açlıkla, yaşlılar yoklukla, çocuklar hayatta kalmakla sınanıyor. Gazze’de bugün yalnızca sofralar boş kalmıyor; bir neslin geleceği de açlığın gölgesinde kayboluyor.

Gazze’de bir gazeteci daha hayatını kaybetti: Sayı 263’e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında Kur’an-ı Kerim Radyosu çalışanı Muhammed Abdülaziz en-Neccar hayatını kaybetti.

Azerbaycanda Başartüsü Yasağı

Azerbaycan’da yeni kıyafet düzenlemesinin ardından başörtülü bazı öğrencilerin okullara alınmadığı bildirildi. Kararda “başörtüsü” açıkça yazmasa da uygulamadaki görüntüler 28 Şubat’ı yeniden hatırlattı. İnancı ile eğitimi arasında bırakılan bir çocuğun eğitim hakkı engellenmemeli.

Sudan'ın altın rezervleri ve savaşın asıl sebepleri

Taha Kılınç, Sudan’daki iç savaşın arkasında BAE’nin yönlendirdiği ve altın rezervleri uğruna yürütülen kanlı çıkar mücadelesinin bulunduğunu aktarıyor.

Hamas: Kalıcı ateşkes başladı

Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.

Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz

Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.

TÜM HABERLER