© Dini Haberler 2020

Minarelerden tekbirler, salavatlar ve dualar yükselecek

Salgın sürecinde camilerde teravih namazlarının kılınamaması nedeniyle Kadir Gecesinde de cami programları yapılamayacak ancak tüm minarelerden tekbirler, salavatlar ve dualar sesleri yükselecek.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu gece yatsı ezanının ardından camilerin minarelerinden salavatların, tekbirlerin okunup duaların edileceğini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda vatandaşları tekbirlere, salavatlara ve dualara evlerinden eşlik etmeye çağırdı.

Başkan Erbaş’ın mesajı şu şekilde:

“Duaya davet

Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi münasebetiyle bu akşam yatsı ezanlarının ardından tüm minarelerimizden tekbirler, salavatlar ve dualar yükselecektir. Milletimizi evlerinden tekbirler ve salavatlara eşlik etmeye ve dualara Âmin demeye davet ediyorum.”

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından müftülüklere gönderilen ve minarelerden okunacak dua şöyle:

‎بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
‎أَلْحَمْدُ لِلَّٰهِ رَبِّ الْعَالَم۪ين وَالصَّلٰاةُ  وَالسَّلٰامُ عَلٰى رَسُولِـنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلٰى أٰلِه۪ وَصَحْبِه۪ٓ أَجْمَع۪ين .

Ya Rabbi! sevgili Peygamberimizin Kadir gecesinde yaptığı dua ile sana yalvarıyoruz: “Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin. Bizi de affeyle.”

Sen bizim Mevlamızsın, zalimlere karşı bize yardım eyle, milletimize ve bütün müslümanlara birlik ve beraberlik nasip eyle

Ya Rabbi! Şu mubarek Kadir gecesi hürmetine tüm mazlumlara, evlerinden ve yurtlarından çıkarılmış mağdurlara kurtuluş nasip eyle.

İlk kıblemiz Mescid-i Aksayı ve Peygamberler şehri Kudüs’ü zalimlerin işgalinden kurtar Allahım!

Milletimizi, İslam ümmetini ve tüm insanlığı bu salgın hastalık illetinden muhafaza eyle Allah’ım!

Ya Rab! Hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva, borçlularımıza eda ihsan eyle!

Bu salgın hastalık sebebiyle vefat eden kardeşlerimize ve tüm geçmişlerimize rahmet eyle Allah’ım!

Suya muhtaç beldelerimize, kuraklık yaşayan topraklarımıza rahmetinden bol ve bereketli yağmurlar ihsan eyle Allahım.

‎اَللَّهُ اَكْبَر اَللَّهُ اَكْبَر لَاا اِلَهَ اِلاَّ اللَّهُ وَاللَّهُ اَكْبَر اَللَّهُ اَكْبَر وَلِلَّهِ الْحَمْد
 
‎اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ النَّبِىِّ اْلاُمِّىِّ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّم
 
‎وَسَلَامٌ عَلَى الْمُرْسَلِينَ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ. اَلْفَاتِحَة.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER