© Dini Haberler 2020

Sağlık ordumuzun her bir neferine en kalbi şükranlarımı sunuyorum

Lütfen Platformu tarafından sağlık çalışanları için düzenlenen dijital mektup kampanyasına destek veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ortaya koyduğunuz gayretle her birimizin sinesindeki müstesna yerinizi ebedileştirdiniz.” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Lütfen Platformu tarafından Kovid-19 sürecinde büyük özveriyle hizmet veren sağlık çalışanları için "Destan Yazanlara Mektup Yazalım" sloganıyla düzenlenen dijital mektup kampanyasına destek verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sağlık çalışanlarının koronavirüs salgınıyla mücadelede gösterdikleri özveri ve fedakârlığın takdire şayan olduğunu ifade ederek, “Her türlü zorluğu göğüsleyerek ve tüm riskleri göze alarak gece gündüz demeden vatandaşlarımızın sağlığı için çalıştınız. Aylarca evlerinizden, çocuklarınızdan, sevdiklerinizden ayrı kaldınız ama bu zor zamanlarda hastalarımızın yanından ayrılmadınız.” dedi.

“Ortaya koyduğunuz gayretle her birimizin sinesindeki müstesna yerinizi ebedileştirdiniz”

Sağlık çalışanlarının bu süreçte insanların sağlığı ve yaşaması için kendi hayatlarını ortaya koyarak dünyada bir insanın yapabileceği en büyük fedakârlığı yaptıklarını vurgulayan Başkan Erbaş, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Peygamberimiz; “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” buyuruyor. Sizler bu tavrınızla en hayırlı insanlardan olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz. Bu tutumunuzla büyük bir millete ve yüce bir asalete mensup olduğunuzu bir kez daha tüm dünyaya gösterdiniz. Ortaya koyduğunuz gayretle her birimizin sinesindeki müstesna yerinizi ebedileştirdiniz. Anne-babalarınızın, evlatlarınızın ve sevdiklerinizin her daim onur duyacağı, iftiharla anlatacağı gurur kaynağı oldunuz.

İnanıyorum ki, çabalarınızın Yüce Rabbimiz katında da çok büyük bir değeri vardır. Ve bu samimi hizmetlerinizin en büyük mükâfatı, ebedi hayat olan ahirette sizleri bulacaktır. Zira Rabbimiz, müminler için asıl hayatın ahiret yurdu olduğunu ve yapılan her bir iyilik için ahirette büyük mükâfatlar vereceğini bizlere müjdelemektedir.”

“Nesillerimize en güzel örnek oldunuz”

Başkan Erbaş, insanın yeryüzünde bulunuş gayesinin, alemlerin Rabbi’ne gönülden inanmak ve iyi işler yapmak olduğunun altını çizerek, “Millet olarak bizim en büyük gücümüz ve imkânımız da birbirimize karşı beslediğimiz sevgi, merhamet, iyilik ve kardeşlik duygusu gibi değerlerimizdir. Bu dönemde sizler bizi biz yapan ve güçlü kılan bu değerlerimizin öncüsü oldunuz. İnancımız, ahlakımız ve değerlerimiz adına çocuklarımıza, gençlerimize, nesillerimize en güzel örnek oldunuz.” ifadelerini kullandı.  

Tüm imkânlarıyla sağlık çalışanlarının yanında yer alacaklarını kaydeden Başkan Erbaş, mektubunu şu cümlelerle tamamladı:

“Şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da her duamızda sizleri minnetle anacağız. Biliyoruz ki dünyada en büyük servet bir başkasının hayır duasını almaktır. Peygamber Efendimiz, müminin mümin için yaptığı duayı Allah’ın mutlaka kabul edeceğini müjdelemektedir. Yardımına koştuğunuz her insanın gönülden duaları sizleri dünyada da ahirette de aziz kılacaktır.

Bu vesileyle hekimlerimizden hemşirelerimize, idari personelinden yardımcı hizmetlerde çalışanlarına kadar sağlık ordumuzun her bir neferine şahsım, ailem ve milletimiz adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Yüce Rabbimizden sağlık çalışanlarımızın her türlü zorluklarını kolay kılmasını, her hayırlı dileklerini kabul buyurmasını niyaz ediyorum. Ahirete irtihal edenlere rahmet hayatta olanlara hayırlı, huzurlu ve sağlıklı uzun ömürler bahşetmesini diliyorum.

Allah’ın rahmeti, bereketi, nimeti, yardımı her daim sizlerle olsun.”

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER