Ümmetin evlatları aynı sofrada
STKYunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği, dünyanın birçok ülkesinden öğrenim görmek için Türkiye’ye gelen öğrencileri iftarda buluşturuyor. Dernek Şube Başkanı Nihat Demir, ümmetin çocuklarının aynı sofrayı paylaştığını belirterek, “Her akşam düzenli olarak yaklaşık 90 öğrenciyle iftar yapıyoruz” dedi.
Afrika, Asya, Ortadoğu ve Doğu Avrupa'nın 60 farklı ülkesinden öğrenim görmek için Eskişehir'e gelen öğrenciler, her gün iftarda bir araya geliyor. Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) Eskişehir Şubesi tarafından dernek binasında gerçekleştirilen iftarlarda, farklı ülkelerden Eskişehir'deki üniversitelere öğrenim görmek için gelen 90 öğrenci aynı sofra etrafında buluşuyor. Derneğin Şube Başkanı Nihat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesinde okuyan öğrencileri bir araya getirerek iftar programı düzenlediklerini söyledi.
HERGÜN 90 ÖĞRENCİYLE İFTAR
Ümmetin çocuklarının aynı sofrayı paylaştıklarını belirten Demir, şöyle konuştu: "Bu öğrencilerin ortak özelliği 100 yıl öncesinde aynı bayrak altında yaşayan ülkelerin çocukları olması. Bu çocuklar ümmetin çocukları ve ümmetin emanetleri. Ümmetin renklerinde ramazan bereketiyle yola çıktık. Biz burada her akşam yaklaşık 90 öğrenciyle düzenli olarak iftar yapıyoruz. İftar yemeklerine yaklaşık 60 farklı ülkeden öğrenciler katılıyor."
HAYIRSEVERLER DESTEKLİYOR
İftar programlarını hayırseverlerin desteğiyle yaptıklarını anlatan Demir, "Afrika, Asya, Ortadoğu ve Doğu Avrupa'dan öğrenciler kardeşlik sofrasında yan yana oluyor. Her akşam erken saatlerde gelen öğrencilerle ümmet sohbetleri yapıyoruz. Yemeğimizi yedikten sora akşam namazını beraber kılıyoruz ardından teravih namazını kılıyoruz. Daha sonra beraber çay içip, dağılıyoruz" ifadelerini kullandı.
BİR ARADA YAŞANAN MUTLULUK
ESOGÜ Makina Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim gören sınıfta okuyan Filistinli Ahmet Yunus da ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu ifade ederek, aynı masada aynı sofrada Pakistanlı, Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı ve Afrika'nın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerle bir arada olmanın kendisini mutlu ettiğini vurguladı.
Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Yemenli İbrahim Basalama ise ailelerinden uzak olduklarını, ancak düzenlenen iftar programları ile kendilerini ailelerinin yanında hissettiklerini söyledi. Kaynak: Yeni Akit
İlginizi Çekebilir
Hocamızın yanındayız!
ÇEDES programı kapsamında okullarda ‘manevi danışmanlık’ yapan din görevlilerinin sistematik bir şekilde hedef alınmasına Mil-Diyanet Sen’den sert tepki geldi.
BİR MÜFTÜYE İFTİRA ATMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI
Bir okulda din derslerine giren Şanlıurfa’nın Akçakale ilçe Müftüsü, çirkin bir iftiraya maruz kalarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi.
Siz hangi milletten hangi dindensiniz
Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, KKTC' de Din Görevlisi Ahmet İşçi'nin yaz Kur’an Kursu’nda çocuklara Kur’an öğrettiği için polis tarafından tutuklanmasını ve yapılan hukuk dışı uygulamayı şiddetle kınadığını belirterek “49 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı ile Türk askeri, adayı Yunan işgalinden kurtardı ancak bir kesimi Milletine ve İslama düşmanlıktan kurtaramadık” dedi.
İHL’DEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM KAMPANYASI
6 Şubat tarihinde Türkiye yüzyılın felaketiyle sarsıldı. Aziz Türk Milleti bu yaraları hız bir şekilde sarmak adına yoğun bir çabanın içerisindedir. Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’da bu kapsamda önemli bir kampanya başlatarak deprem bölgesine yardım etmeyi amaçlıyor.
Menzil Cemaati kapılarını depremzedelere açtı!
Menzil Cemaati, Adıyaman'daki depremzedeler, Menzil Köyü'nde bulunan Buhara Evleri'nin kapılarını açtı. Depremzedeler tam kapasite ile evlerde misafir edilmeye başlandı.
Kur'an'ı yakan kafir cezasız mı kalacak?
Mil-Diyanet Sen Giresun Şubesi Başkanı Celalettin Ocak, İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i 'ifade özgürlüğü' bahanesine sığınarak yakan Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan’a tepki gösterdi.