10 Bin Cami Görevlisi Alımını TYÇP mi Yapacak?
GÜNCELBaşbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Camilerde 10 Bin personel açığı olduğunu ve İş-Kur tarafından finansmanı sağlanan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında geçici cami görevlisi alımının nasıl yapıldığını ve nelere dikkat edildiğini açıkladı.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada İş Kurumu tarafından toplum yararına çalışma projesi kapsamından yapılacağını açıkladı. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında cami görevlisi alımının nasıl yapıldığını iş kurumu tarafından ilanlar ile net bir şekilde görüleceğini açıkladı.
10 bin civarında imam-hatip açığı olduğunu belirten Bozdağ, “Camilerde geçici cami görevlisi istihdamı ile nasıl bir yol izleyeceğiz’’ dedi. Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında bazıları alındı. Şimdi açığımız olan personellerin alımlarının nasıl yapılacağı üzerine çalışıyoruz.
Kadrolu alamayınca burada bu yolla geçici cami görevlisi alımı yapılacak. Onlara “Sizi imam yapacağız, kadrolu imam yapacağız, vekil imam veya ücretli imam, sözleşmeli imam yapacağız” demiyor.
Meslek erbaplığı İmamlık için bunlardan kim ehil, kim ehil değil bunu tespit etmek için bir sınav yapıyorlar yani bu TYÇP kapsamında imam-hatip olarak çalışacak kişilerin buna ehil olup olmadığını tespit için yapılıyor. Bunların aldatılması, kandırılması kesinlikle söz konusu değildir çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı bunu alım ilanlarını çok açık ve şeffaf bir şekilde yapacak dedi.
Peki kimler bu alımlara başvuru yapabilirler. Başvuracak adaylar ilköğretim lise Önlisans ve Lisans mezunu olabilecekler aynı zamanda başvuracak adaylar 18 yaş ile 40 Yaş arasında olmaları gerekmektedir.
Kaynak:işilanıkariyer sayfası
İlginizi Çekebilir
Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler 89 yaşında vefat etti
Türk edebiyatının müstesna isimlerinden şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, 89 yaşında vefat etti.
İhsan Şenocak'ın babası Kamil Şenocak vefat etti
Türkiye'nin önde gelen âlimlerinden İhsan Şenocak Hoca Efendi’nin babasından acı haber geldi. İhsan Hoca’nın hem babası hem de hocası olan Kamil Şenocak Hoca Efendi, vefat etti.
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.