Ünlü yazardan Murdoch'a Müslüman tepkisi
DİYANET HABER<p>Ünlü Harry Potter serisinin yazarı Rowling, medya patronu Murdoch'ın Müslümanlarla ilgili saldırgan açıklamalarına tepki gösterdi </p> <p></p> <p><h2 class="spot" style="margin: 5px 0p
Ünlü Harry Potter serisinin yazarı Rowling, medya patronu Murdoch'ın Müslümanlarla ilgili saldırgan açıklamalarına tepki gösterdi
Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin hedef alınması ile başlayan saldırılara ilişkin attığı İslamofobik ve ırkçı tweet üzerine tepki toplayan medya patronu Rupert Murdoch'a eleştiriler dinmiyor.
Twitter'da "Müslümanların çoğu barışsever olabilir ama aralarında büyüyen aşırı kanserin farkına varıp onu ortadan kaldırana dek, onlar da sorumlu sayılmalıdır" diye yazan Murdoch'a son tepki Harry Potter serisinin yazarı J.K.Rowling'den geldi.
Rowling, dün attığı tweet'te Murdoch'ı ironik bir dille eleştirdi: "Ben Hristiyan doğdum. Eğer bu beni Murdoch'tan sorumlu yapıyorsa, kendi kendimi aforoz edeceğim."
‘İSPANYOL ENGİZİSYONU DA BENİM SUÇUM'
Rowling, bu tweet'ine yazdığı cevapla Murdoch'a tepki gösteren Dominic Reed (dom209) adlı bir Twitter kullanıcısına verdiği cevapla da medya patronunu bir kez daha alaycı bir dille eleştirdi.
Rowling, "Ben şahsen Haçlı Seferleri için özür dilemekten asla geri durmuyorum" diye yazan Reed'e şu cevabı verdi: "Tüm Hristiyan köktendinci şiddetinden olduğu gibi İspanyol Engizisyonu'ndan da ben suçluyum. Oh ve evet Jim Bakker'dan da."
‘HRİSTİYANLIĞIN KANSERİ'
Rowling'in atıf yaptığı televanjelist Jim Bakker, ABD'de 1980'lerin başında yaptığı televizyon programıyla ‘ünlenirken', sonunda dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı suçlarından 1989'da 45 yıl hapse mahkum edilmişti. Bakker, önde gelen Hristiyan liderler tarafından ‘Hristiyanlığın kanseri' ifadesiyle kınanmıştı. Ancak Bakker, evanjelist lider Billy Graham'ın nüfuzunu kullanması sonucunda beş yıl hapiste kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.
Bu arada ünlü yazar, ‘Mr. X in Situations' adlı kullanıcının ‘Düzgün araştırma yapmadan karara varmayın. İslam insanlık karşıtıdır' şeklindeki tepkisini de cevapsız bırakmadı.
‘ÖLEN MÜSLÜMAN SAYISI, MÜSLÜMAN OLMAYANLARINKİNİN 8 KATI'
Rowling, 2009'da Alman Der Spiegel dergisinde yayınlanan bir haberin bağlantısını tweet olarak attı. "El Kaide'nin saldırıları yüzünden hayatını kaybeden Müslüman sayısı, Müslüman olmayanlara göre 8 kat daha fazla" başlıklı haber, ABD'nin New York kentindeki West Point üniversitesinin Terörle Mücadele Merkezi'nin verilerine dayandırılıyordu.
Kaynak: Sputnik
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.