© Dini Haberler 2020

3 yılda 9 bin engelliye Kur’an-ı Kerim eğitimi

DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanlığı, engelli vatandaşlara yönelik Kur\'an-ı Kerim eğitimi kapsamında, 2013 yılından itibaren 9 bin 228 engelli bireye eğitim verdi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: 

Diyanet İşleri Başkanlığı, engelli vatandaşlara yönelik Kur'an-ı Kerim eğitimi kapsamında, 2013 yılından itibaren 9 bin 228 engelli bireye eğitim verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in ‘her ilde görme, işitme ve ortopedik engelli bireylere yönelik bir sınıf açılması’ talimatının ardından Türkiye genelinde bedensel, zihinsel, görme ve işitme engellilerin ibadet ihtiyacına cevap vermek ve dini hayatlarına ışık tutmak amacıyla engellilere yönelik sınıflar açıldı. Bu kapsamda,her ilde görme engelliler için "Braille Alfabesi", işitme engelliler için de "İşaret Dili Öğretici ve Tercüman Eğitimi" sertifikalarına sahip, Başkanlık bünyesinde alan uzmanları tarafından verilen hizmet içi eğitimlere katılarak sertifika alan en az bir kadın ve bir erkek rehber öğretici yetiştirilerek engelli vatandaşların eğitiminde görev aldı.

Görme ve işitme engelli öğrencilerin eğitim verimliliğinin sağlanması amacıyla sınıf açma şartı olarak üç öğrenci alt sınırı belirlendi.

2013 yılından itibaren 453 derslikte, bin 302 görme engelli birey Braille alfabesi ile Kur'an eğitimi aldı. 3 bin 753 bedensel engelli ve bin 517 zihinsel engelli öğrenci ise engelli olmayan öğrenciler ile aynı sınıfta Kur’an-ı Kerim eğitimi aldı.

Ortak bir din dili oluşturmak amacıyla 800 kavram içeren "Türk İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü"nün 2013'te hazırlanmasıyla işitme engellilerine yönelik çalışmalar da başlatıldı. Bu kapsamda 800 derslikte 2 bin 656 işitme engelliye işaret dili ile Din eğitimi verilmiştir.

 

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER