© Dini Haberler 2020

Başkan Erbaş'tan, Somali'deki terör saldırısına kınama

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan, Somali'deki terör saldırısına kınama...

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan, Somali'deki terör saldırısına kınama...

Somali'de masumları hedef alarak, 231 insanın hayatını  kaybetmesine ve 275 insanın ise yaralanmasına neden olan terör saldırılarını şiddetle tel'in ediyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, dost ve kardeş Somali halkına başsağlığı diliyorum.

Masum insanların hayatını hedef alan katliamlar kim tarafından ve ne adına yapılmış olursa olsun insanlığın vicdanına karşı işlenmiş en büyük suçtur.

Yüreklerimizi derinden yaralayan bu katliamların son bulması için tüm dünya artık harekete geçmeli; ırk, inanç, mezhep ve coğrafya ayrımı yapmaksızın bütün insanlığın huzuru ve güveni için daha çok gayret göstermelidir.

Diyanetliler Platformu

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

İlginizi Çekebilir

Diyanet 2026 Saha Buluşmaları Başladı, Personelin Talepleri Dinlenecek

Diyanet İşleri Başkanlığı 2026 Saha Buluşmaları Programı başladı. Personelin sorunları, talepleri ve din hizmetlerindeki ihtiyaçlar yerinde değerlendirilecek.

DHBT başvuruları başladı

ÖSYM, 2026-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) başvurularının başladığını duyurdu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Cami ve Sosyal Hayat temasıyla idrak edilecek

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" bu yıl "Cami ve Sosyal Hayat" temasıyla idrak edilecek.

SÜLEYMANCILAR’A BÜYÜK OPERASYON ALİHAN KURİŞ DAHİL 32 KİŞİ TUTUKLANDI

Kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen yapıya yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Yapının lideri olarak bilinen Alihan Kuriş’in de aralarında bulunduğu 32 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

TÜM HABERLER