© Dini Haberler 2020

Batılılar akın akın Müslüman oluyor

M. Şevket Eygi, Batı’nın akın akın İslam’a koşmasını örnekleriyle anlattı ve “Müslümanlar çok şey kaybettiler ama Batının yitirdiği iffet, cömertlik, misafirseverlik, yardımlaşma, paylaşma, dostluk, vefa, sadakat, mer

M. Şevket Eygi, Batı’nın akın akın İslam’a koşmasını örnekleriyle anlattı ve “Müslümanlar çok şey kaybettiler ama Batının yitirdiği iffet, cömertlik, misafirseverlik, yardımlaşma, paylaşma, dostluk, vefa, sadakat, merhamet bir kısmında hâlâ duruyor” dedi.

İnternette /Avrupada Amerikada ihtida edenler, İslamı seçenler/ kelimeleriyle (İngilizce, Fransızca Almanca) arayınız. Karşınıza bir Müslümanı çok mutlu eden resimler ve beyanlar çıkacaktır. 

İslam kadınları eziyor diyorlar ya, başlarını örten, hattâ burkaya giren Batı kadınlarının nasıl Müslüman olduklarını anlatan hikayelerini okuyunuz. 

Ateist profesörlerin… Büyük ilim adamlarının… Sporcuların… ABD’nin Sudan büyükelçisinin… Hattâ sinema sanatkarlarının hidayetleriyle (Doğru yolu bulup Müslüman olmalarıyla) ilgili videoları seyr ediniz.

Evet Batı dünyasında yüz binlerce insan İslama koşuyor.
Eskiden ihtidalar münferit idi, şimdi kütlevî olmuştur.
92 yaşındaki Belçikalı ihtiyar hanımın nasıl Müslüman olduğunu mutlaka okuyunuz. (...)
On dört yaşındaki çocukların nasıl Müslüman olduklarını okuyunuz.

Müslüman olanların bazısının ana babası, ailesi bu değişimi tabiî karşılıyormuş ama bazısı da onları dışlıyormuş.
Avrupa Hıristiyanları ve ateistleri şaşkınlık içinde. Nasıl olur da, düne kadar plajlarda mayo ile denize giren Marianne Müslüman olur ve tesettüre girer.
Afganistanda gazetecilik yaparken Talibanın güçlerine esir düşen ve bilahare Müslüman olan, başını örten İngiliz gazeteci Yvonne Ridley’in macerasını mutlaka okumalısınız. (Taliban prisoner converts to Islam)

İhtida edenlerin çoğu namaza başlıyor, İslamı yaşıyor.

Nereden nereye… Âhir zamanda şahit olduğumuz bu ihtida vak’aları İslam hak din olduğunun sayısız delillerinden biridir.
Resulullah Efendimizin (Salat ve selam olsun ona) devam eden ve Kıyamete kadar devam edecek olan mucizeleridir.

İsmini vermek istemiyorum, Avrupa veliahdlarından biri de Müslüman olmuştur.
Nice Katolik papazı, Protestan pastörü, Yahudi hahamı da Müslüman olmuştur.

Madalyonun arka tarafından sosyolojik Müslüman iken Hıristiyanlığa geçen birkaç bedbaht vardır. Onlar, Müslüman olanların binde biri bile değildir.
İslam dünyasında bir yığın olumsuz hadise varmış, Müslümanlar paramparçaymış, Müslüman halk geri kalmışmış, 11 Eylülde New Yorkta İkiz Kuleler yıkılmışmış… Bunlar, İslamı frenleyeceğine, ihtidaları çoğaltmıştır.

Müslümanlar çok şey kaybettiler ama Batının yitirdiği iffet, cömertlik, misafirseverlik, yardımlaşma, paylaşma, dostluk, vefa, sadakat, merhamet bir kısmında hâlâ duruyor. (...)

Kaynak Milligazete [ Okunma Sayısı: 88 ]

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER