Bedelli askerlikte yaş sınırı ve para miktarı belli oluyor
DİYANET HABERBedelli askerlikte artık sona doğru gelindi. Son olarak hükümet yaş ve para miktarını büyük oranda belirledi.
Bedelli askerlikte artık sona doğru gelindi. Son olarak hükümet yaş ve para miktarını büyük oranda belirledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da “bedelli askerlik” konusundaki açıklamalarından sonra, gözler Genelkurmay Başkanlığı’na odaklandı.
Asker mevcudu başta olmak üzere, planlamalar ve faaliyetleri göz önünde tutarak hükümete rapor sunması beklenen Genelkurmay’ın tespitleri, bedellinin zamanlaması, şekli ve kapsamı konusunda uygulamaya ışık tutacak.
Hükümet kaynakları ise, yıl sonuna kadar bu konunun netleştirilmesinin öngörüldüğünü belirtiyor. Henüz bedelli askerlik konusunda karar alınmamasına karşın, bazı siyasilerin değerlendirmeleri kapsamında yaş sınırının 28 olacağı, bedel olarak da en az 20 bin TL’lik bir meblağın gündemde olduğu belirtiliyor.
TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda yaş sınırının 25 veya 30’a çekilme ihtimali de dillendiriliyor. Ancak tüm bu detaylar, Genelkurmay ile görüşme ışığında şekillenecek. Hangi yaş sınırı belirlenirse, kaç kişinin yararlanabileceği, asker mevcudunun kaça düşeceği gibi detaylar konusunda teknik çalışma yapılıyor.
Kaynak Akşam [ Okunma Sayısı: 93 ]
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.