Bıçaklanarak öldürülen İngiliz’in cenazesinde Kuran’dan ayet okunacak
DÜNYAAvustralya\'da kaldığı otelde uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden İngiliz Mia Ayliffe-Chung\'un cenazesinde, cinayetin \"terör\" olayı olarak yansıtılmasına eleştiri olarak Kuran\'dan bir bölüm okunacak.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
21 yaşındaki Mia Ayliffe Queensland’de kaldığı hostelde (pansiyon), 29 yaşındaki Fransa vatandaşı Smail Ayad tarafından bıçaklanmıştı.
Ayad’ın saldırıdan önce Allahuekber diye bağırması üzerine olay basında “terör saldırısı” olarak duyurulmuştu.
Olayı araştıran Avustralya polisi ise saldırganın uyuşturucu etkisi altında olabileceğini ya da akıl sağlığının yerinde olmadığını belirterek cinayetin “terör” amacıyla işlenmiş olduğu iddialarını yalanlamıştı.
Geçen Salı günü yaşanan saldırıda 30 yaşındaki Thomas Jackson da ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Mia’nın annesi Rosia Ayliffe, cinayet nedeninin kamuoyuna yanlış yansıtılmasını eleştirerek, kızı için “farklı inançların bir arada olduğu” bir cenaze töreni düzenleyeceklerini belirtti.
Kuran’dan bir ayetin okunacağı törende, Yahudilik, Sih ve Buddizm inançlarından da metinler ve ilahiler okunacak.
Rosie Ayliffe daha önce yaptığı bir açıklamada da kızının küllerini, “yolculuğuna devam edebilmesi için” dünyanın farklı bölgelerine dağıtacaklarını belirtmişti. (BBC Türkçe)
İlginizi Çekebilir
Gazze’de bir gazeteci daha hayatını kaybetti: Sayı 263’e yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında Kur’an-ı Kerim Radyosu çalışanı Muhammed Abdülaziz en-Neccar hayatını kaybetti.
Azerbaycanda Başartüsü Yasağı
Azerbaycan’da yeni kıyafet düzenlemesinin ardından başörtülü bazı öğrencilerin okullara alınmadığı bildirildi. Kararda “başörtüsü” açıkça yazmasa da uygulamadaki görüntüler 28 Şubat’ı yeniden hatırlattı. İnancı ile eğitimi arasında bırakılan bir çocuğun eğitim hakkı engellenmemeli.
Sudan'ın altın rezervleri ve savaşın asıl sebepleri
Taha Kılınç, Sudan’daki iç savaşın arkasında BAE’nin yönlendirdiği ve altın rezervleri uğruna yürütülen kanlı çıkar mücadelesinin bulunduğunu aktarıyor.
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.