© Dini Haberler 2020

Bu Köyde İmamlık Babadan Oğula Geçiyor

Çankırı\'da 1905 yılında yapılan camide 5 nesildir aynı ailenin bireyleri imamlık yapıyor.

Çankırı'nın Ilgaz ilçesine bağlı Gaziler Köyü’nde 1905 yılında köylülerin katkılarıyla inşaa edilen köy camisinde imamlık adeta babadan oğla geçiyor. Caminin kuruluşunda fahri olarak imamlık yapan İsmail Efendi, o yıllarda en büyük hayalinin oğlunu aynı camide imam olarak görmek olduğunu söylüyor. Yıllar sonra İsmail Efendi'nin vefatının ardından oğlu Mustafa Efendi de babası gibi köyün imamı oluyor.

Uzun yıllar köy cemaatine namaz kıldıran Mustafa Efendi'nin vefatının ardından bir süre imamsız kalan köyde köylüler, Mustafa Efendi'nin oğlunun göreve devam etmesini istiyor. Köylülerin ısrarına dayanamayan Mustafa Efendi'nin oğlu Arif Bahçeci cübbesini ve fesini giyerek mihraba geçiyor.  Uzun yıllar devam eden bu geleneğin ardından köyde aileye 'imamlar' lakabı takılıyor.

Köy halkının memnun 'İmam Ailesi'nin mutlu olduğu bu gelenek asırlardır devam ediyor.  Arif Bahçeci'nin görev süresi dolunca imamlık eğitimi alan oğlu Arslan Bahçeci köye fahri imam olarak atanıyor.

Aslan Bahçeci de babası, dedesi ve dedesinin babası gibi uzun yıllar köy halkına namaz kıldırıyor. Köy camisini artık evi gibi görmeye başlayan 'İmam Ailesi' caminin bakım ve onarımı da kendi imkanları ile sağlıyor.

Aslan Bahçeci de yıllardır devam ettirdiği imamlığı babası, dedesi ve dedesinin babası gibi oğlu Cemal Bahçeci'ye devrediyor.

2000 yılında göreve atandığını anlatan İmam Cemal Bahçeci, babası, dedesi, dedesinin babası ve dedesinin dedesinin de aynı camide imamlık yaptığını söyledi.

Babasının aynı camide 41 yıl görev yaptığını ifade eden Cemal Bahçeci, "Babamdan önce dedem bu camide görev yaptı. Ondan önceki nesiller de var. Kısacası 1905 yılında kurulan bu camide bizim aile dışında yalnızca bir imam görev yapmış. Ben, dedemin dedesinden bu yana bu camide 5. kuşak olarak görev yapıyorum" dedi.

İmam Bahçeci, en büyük hayalinin oğlu Enes'in de bu camide imamlık yapması olduğunu kaydetti.

Köylüler de İmam Ailesi'nden memnun olduklarını anlatıyorlar. 

Kaynak: Çankırı Bülten

İlginizi Çekebilir

RUHUN  ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU

  Abdullatif Acar'ın  Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan,  İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan  bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.

BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT

Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.

Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon

Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı

Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.

BOYKOT TARTIŞMALARI SÜRERKEN COCA-COLA’DAN REKOR KÂR

Boykot çağrıları dünya genelinde devam ederken, Coca-Cola’nın 2026 yılı ilk çeyrek net kârı dikkat çekici şekilde arttı. Şirketin açıkladığı finansal veriler, tartışmaların ekonomik etkisine dair yeni değerlendirmeleri beraberinde getirdi.

Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı

Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.

TÜM HABERLER