© Dini Haberler 2020

Cübbeli\'den Diyanet İşleri Başkanı Görmez\'e Mehdi Eleştirisi

Cübbeli Ahmet hoca, bu sefer de Diyanet İşler Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez\'i eleştirdi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in "Kur'an'da Mehdilik yoktur, En temel hadis kaynaklarında da yoktur" demesi üzerine kamuoyunda Cübbeli diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü tarafından ağır sözlere maruz kaldı. 

Cübbeli Ahmet, Diyanet İşleri Başkanı'na ağza alınmayacak sözler söyledi.
 
"Yine ne yumurtlamış" diyen Cübbeli, Mehdilik üzerinden Görmez'e saldırdı.
 
Daha önceden de sözde Ehl-i Sünnet adına birçok alime saldıran Cübbeli, Mehmet Görmez Hakkında da
 
"Freni patladıktan sonra bir adamın, nerede duracağı belli değil" ifadelerini kullandı. 
 
MEHMET GÖRMEZ NE DEMİŞTİ?
 
Diyanet İşleri Başkanı, FETÖ elebaşının "mehdi" kavramını kullanmasına şu sözlerle değinmişti:
 
"Mesih hareketleri dinimizde hep sorun olmuştur. İslam'dan önce de bütün dinlerde kurtarıcı beklentisi olmuştur. İslam'da da bu vardır. 14 asır geçti, İslam peygamberinin üzerinden, yüzlerce mehdi geldi hepsinin sahte olduğu ortaya çıktı. İslam bireysel olarak sorumluluğu her insana vermiştir. İnsanın iyiliği de kötülüğü de kendisinedir. İslam peygamberi kızına 'babam peygamberdir diye bana güvenme' der.
 
Hiç kimse başka bir kimsenin üzerindeki vebali alma gücüne sahip değildir. İslamın bu noktada insanın sorumluluğuyla ilgili bu temel hususu ortaya koyduğunu bilmeliyiz. Mehdilik konusu Kur'an-ı Kerim'de hiçbir ayette yer almaz. En temel hadis kitaplarımızda da bu kavram yoktur. Mehdi vardır ya da yoktur gibi bir tartışma başlatmak istemem. Ama hadis rivayetleri içerisinde mehdilik rivayetleri vardır, bazıları sahih bazıları uydurma olarak kabul edilir. Tarih boyunca birçok insan mehdiliğini ilan etmiş ama bunun sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Bundan sonra kimsenin bunu istismar etmemesi için uyanık olmamız lazım."
 

İlginizi Çekebilir

Tosya'da İmam Hatibe Ölümcül Saldırı, Şüpheli Yakalandı

Kastamonu'da Kan Donduran Olay: Köy İmamı Odunla Saldırıya Uğrayarak Hayatını Kaybetti

Tarsus’ta Acı Olay! Namaza Gelmeyen İmamın Cansız Bedeni Mezarlıkta Bulundu

Mersin’in Tarsus ilçesinde görev yapan 51 yaşındaki imam hatip Halil Kısa’dan gelen acı haber, sevenlerini yasa boğdu. İkindi namazında camide bulunmaması üzerine kendisini aramaya başlayan mahalle sakinleri, Kısa’nın cansız bedeniyle mezarlıkta karşılaştı. İlk değerlendirmelere göre talihsiz imamın ağaç kesimi sırasında geçirdiği kaza nedeniyle yaşamını yitirdiği düşünülüyor.

RUHUN  ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU

  Abdullatif Acar'ın  Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan,  İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan  bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.

BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT

Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.

Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon

Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı

Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.

TÜM HABERLER