Cumhurbaşkanı Gül’den flaş adaylık açıklaması
DİYANET HABERCumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Gül, 30 Mart yerel seçimlerinden önce de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile beraber konu üzerinde görüştüklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Gül, 30 Mart yerel seçimlerinden önce de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile beraber konu üzerinde görüştüklerini söyledi.
Veliefendi Hipodromu’nda yapılan Gazi Koşusu’nu izleyen Cumhurbaşkanı Gül, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan ile bu akşam yapacağı görüşme öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soruları net bir şekilde yanıtladı. Aday olmayacağını açıklayan Gül, “Ben aday olmayacağım. Bunu aslında 30 Mart mahalli seçimlerinden önce de konuşmuştuk, Tayyip Bey ile aramızda. Kendisine de söylemiştim. Dolayısıyla aday olmayacağım. 28 Ağustos’ta görev sürem bitiyor” dedi. Bir gazetecinin başbakanlık için isminin geçtiğini hatırlatması üzerine Gül, “Onlar sonra kendi aramızda konuşacağımız şeyler” şeklinde yanıt verdi. Gül bir başka gazetecinin “Başbakan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı” ile ilgili sorusuna ise “Ben bu kadar söylemiş olayım. Onları artık önümüzde göreceğiz” diye konuştu. Başbakan Erdoğan ile yapacakları görüşmenin içeriğine ilişkin sorular üzerine Gül, “İstişare edeceğiz” şeklinde yanıtlarken, kendisine başbakanlık teklifi gelmesi durumunu ise “Sonra görüşeceğimiz konular” diyerek yanıtladı.
Kaynak İHA [ Okunma Sayısı: 188 ]
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.