© Dini Haberler 2020

Diyanet Dini Musîki Kursu Açıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan Dini Musiki Kursu İçin Sınav Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan Dini Musiki Kursu İçin Sınav Duyurusu

?Başkanlığımızca, cami içi ve cami dışında gerçekleştirilen bir takım dini, sosyal, kültürel toplantı ve etkinliklerde ihtiyaç duyulan musiki formlarını yerine getirebilme kapasite ve kabiliyetine sahip, bu doğrultuda grup oluşturma ve ekip çalışması yapabilen, toplum huzurunda bir takım dini merasimleri icra ve idare edebilme cesaret ve girişkenliği olan personeli yetiştirmek amacıyla erkek görevliler arasından mülakat yoluyla seçilecekler için Ankara ve İstanbul'da 9 ay süreli "Dini Musiki Kursu" düzenlenecektir.

 

         KURSA ALINACAK PERSONELDE ARANAN ŞARTLAR

            a) 4 yıllık Dini yükseköğrenim mezunu olmak,

            b) Vaiz, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin kayyım, kadrolarında fiilen çalışıyor olmak,

            c) Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun ve düzgün okumak (Tashih-i Huruf Kursu'nu bitirmiş olmak tercih sebebidir),

            d) Eda - seda itibariyle ileri düzeyde dini musiki kabiliyeti olmak,

            e) Adaylığı kaldırılmış olmak,

            f) 30 Haziran 2015 tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak,

 

            Yukarıda belirtilen şartları taşıyan görevlilerin katılacağı mülakata dair duyurular ile sınav komisyonunun tespiti ve mülakat Müftülüklerce yapılacaktır. Bu işlemler 18 Mayıs-18 Haziran 2015 tarihleri arası tamamlanmış olacaktır.

 

            Mahallinde seçimi yapılan görevliler Başkanlıkça oluşturulacak komisyon tarafından 2 nci bir sınava tabi tutulacak, başarılı olmaları halinde Ankara ve İstanbul'da 9 aylık kursa alınacaklardır. Başarılı olanlar için kursun başlama tarihi daha sonra bildirilecektir. Kursa katılanlara ilk 6 ay harcırah ödenecek, son 3 aylık dönemde ise mevzuatı gereği iaşe masraflarını kendileri karşılayacaktır. Kurs bitiminde başarılı olanlar eğitim merkezlerinde ve mahallinde düzenlenen hizmet içi eğitim kurslarında dini musiki alanında rehber öğretici olarak görevlendirilebilecektir.

 

            Başkanlıkça yapılacak ikinci sınav için ilinize en fazla (           ) kişilik kontenjan ayrılmıştır.

 

            Kursiyer seçiminde yukarıda belirtilen şartlara uyulmasında azami dikkat gösterilerek mülakatın yapılması ve isimlerin aşağıdaki forma uygun doldurularak 29 Haziran 2015 mesai bitimine kadar Başkanlığımız 0312 287 68 59 nolu faksı ile hizmeticiegitim@diyanet.gov.tr

e-posta adresine bildirilmesi hususunda gereği rica olunur.

Kaynak EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ [ Okunma Sayısı: 153 ]

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER