Diyanet, hastalara 'manevi rehberlik' personeli alacak
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanlığı “Hastanelerde Manevi Rehberlik” hizmetinde kullanılmak üzere personel alımı yapacak. İşte aranan şartlar...
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2015 yılında imzalanan protokol ile “Hastanelerde Manevi Rehberlik” hizmeti hayata geçirilmişti.
Hasta, hasta yakınları ve hastane personeline moral, motivasyon ve manevi destek sağlama, dini/manevi konularda danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak amacıyla başlatılan çalışma ilk olarak 6 pilot ilde uygulandı.
Vatandaşların memnun kalması ile birlikte projeyi tüm illere yaygınlaştırmayı hedefleyen Diyanet, çalışmaları hızlandırdı.
Geçen yıl 16 ilde, 48 hastanede manevi destek hizmeti sunuldu. Bu yıl hizmet verilen şehir sayısı 38’e yükseltti. 115 hastanede 230 personel ile vatandaşlara hizmet sunulacak.
Rehberlik yapmak isteyen Diyanet personellerinin lisans düzeyinde dini yükseköğrenim mezunu olması ve 200 saatlik manevi destek eğitimi almış olması gerekiyor.
İlginizi Çekebilir
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.