Diyanet İlçe Müftülüsü Alacak
DİYANET HABER2015 YILI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ(YEDEK) ATAMALARI İLE İLGİLİ DUYURU 657 sayılı Devlet Memurlar
2015 YILI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ(YEDEK) ATAMALARI İLE İLGİLİ DUYURU
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 50 ve 52 nci, Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 18 inci maddeleri ile Hukuk Müşavirliğinin 18.02.2015 tarihli ve 3338 sayılı yazısına istinaden ilçe müftülüğü için 02.11.2014 tarihinde yapılan yazılı ve 17.11.2014 – 27.11.2014 tarihleri arasında yapılan sözlü sınav sonucu başarılı olup yedekte kalanların atama işlemleri aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacaktır:
1- Söz konusu adayların 26.02.2015 tarihinden itibaren 03.03.2015 tarihi saat 23.59’a kadar yapacakları tercihlere göre atama işlemleri gerçekleştirilecektir.
2- Sınavda başarılı olan İlçe Müftüsü adayları, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin 3 üncü fıkrasının (c) bendi hükümlerine göre münhal olan ve bu duyuruda ilan edilen 4 üncü sınıf ilçelere atanacaklardır.
3- Adayların tercihlerine göre yerleştirilmesi işlemi, yazılı ve sözlü sınavların aritmetik ortalaması alınarak yapılacaktır. Bunda eşitlik olması halinde sırasıyla,
a) Yazılı sınav puanı yüksek olana,
b) Hizmet süresi fazla olana,
c) Doğum tarihi önce olana,
öncelik verilerek yapılacaktır.
4- Adaylar 5 tercihte bulunabileceklerdir. Tercihlerinden birine yerleşemeyenler ile belirtilen süre içerisinde tercihte bulunmayanların atamaları re’sen yapılacaktır.
5- Adaylardan halen yurtdışı teşkilatında geçici görevde olanların İlçe Müftülüğü görevine başlayıp başlamayacaklarına dair dilekçelerini 03.03.2015 tarihine kadar aşağıdaki faks numarasına göndermeleri gerekmektedir. (Evrakın aslının 31 Mart 2015 tarihine kadar gönderilmesi gerekmektedir.)
6- Adayların atamaya esas olan ve 2014 Yılı İlçe Müftülüğü Sınavı Başvuru Duyurusunun ( V. ) maddesinde belirtilen belgelerini, önce faks yoluyla sonra posta yoluyla veya elden 06.03.2015 tarihine kadar Başkanlığımız Atama I Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir. İlgili evrakı süresi içerisinde teslim etmeyen adayların başvuruları geçersiz kabul edilecek, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak ve bu adayların atama işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.
7- İlçe Müftülüğü yer tespiti ve tercih ile ilgili bilgiler hakkında www.diyanet.gov.tr web adresinden yapılan duyuru dışında ilave bir tebligat yapılmayacak, adaylara ayrıca bir bilgi veya belge gönderilmeyecektir.
8- Yapılacak yer tespiti ve tercih işlemleri için (0 312 295 78 17; 295 77 91-92) nolu telefonlardan bilgi alınabilecektir.
9- Faks Numarası: 0 312 285 96 21
Tercihler https://ikys.diyanet.gov.tr/ web adresinden yapılacaktır.
İlgililere duyurulur.
Kaynak D.İ.B.İNSAN KAYNAKLARi GENEL MÜDÜRLÜĞÜ [ Okunma Sayısı: 641 ]
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.