Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mardin’de, 'Din, diyanet milletimizin çimentosudur'
DİYANET HABER“İl Buluşmaları” kapsamında Mardin’e giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Din, diyanet milletimizin çimentosudur. Hiçbir etnik ayrımcılık yapmadan, gençlerimizi, çocuklarımızı geleceğe daha nitelikli bir şekilde nasıl hazırlayabiliriz, bunun derdindeyiz” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında Mardin’e gitti.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak Mardin Valisi Mustafa Yaman’ı ziyaret etti.
Başkan Erbaş burada yaptığı açıklamada, “İl Buluşmaları” programlarıyla illerde din görevlileriyle ve vatandaşlarla buluştuklarını, üniversiteleri ziyaret ettiklerini, STK temsilcileri ve Kanaat önderleri ile bir araya geldiklerini ifade ederek, daha nitelikli ve daha verimli bir din hizmeti ve din eğitimini gerçekleştirmek için istişareler ve müzakereler yaptıklarını söyledi.
Şuana kadar 20 ye yakın ili bu çerçevede ziyaret ettiklerini dile getiren Başkan Erbaş, “ Mümkün oldukça milletimizin bütün kesimlerine ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.
Başkan Erbaş, "Din, diyanet milletimizin çimentosudur. Huzurla ve en güzel şekilde yaşayabilmenin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini biliyoruz. Hiçbir etnik ayrımcılık yapmadan, gençlerimizi özellikle çocuklarımızı kucaklayarak, onları geleceğe daha nitelikli bir şekilde nasıl hazırlayabiliriz, bunun derdindeyiz" diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ". Hiçbir etnik ayrımcılık yapmadan, gençlerimizi özellikle çocuklarımızı kucaklayarak, onları geleceğe daha nitelikli bir şekilde nasıl hazırlayabiliriz, bunun derdindeyiz" dedi.
Vali Mustafa Yaman da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mardin'in çok dilli ve çok kültürlü şehir olduğunu, birlikte yaşamanın şehre kültürel bir zenginlik kattığını belirtti.
Beraber yaşamanın yüzyıllarca özümsendiğini aktaran Yaman, "İnşallah bütün dünyaya örnek olur diye düşünüyoruz." ifadesini kullandı.
Son yıllarda bölgede huzur ikliminin hakim olduğuna işaret eden Yaman, bununla birlikte herkesin yüzünün güldüğünü, bunu sürdürmenin gayreti içinde olduklarını aktardı.
Ziyarette, Başkan Erbaş’a Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu ile İl Müftüsü İsmail Çiçek eşlik etti.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.