Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe radyo kuruyor
DİYANET HABERDİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe radyo kurmak için harekete geçerken, bölgeye atanacak personele Şafi mezhebinin anlatılması uygulaması da başlatılacak.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Güneydoğu’da Kürtçe yayın yapanradyo kurmak üzere harekete geçtiği belirtildi. Diyanet’in bölgede atacağı adımlar arasında personele Şafi mezhebinin anlatılmasının da yer aldığı aktarıldı. Ayrıca Kürtçe yayın yapan radyo ve isminin “İmam-ı Şafii Dini Yüksek İhtisas Merkezi” olan bir Şafii merkezinin kurulacağı öğrenildi.
Karar’dan Erol Metin’in haberine göre, “Kürt vatandaşların daha verimli dini hizmet alabilmeleri için” belirlenen yol haritası çerçevesinde bölgede görevli Diyanet personeli, hizmet içi eğitimden geçirildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.Mehmet Görmez’in de katıldığı eğitimlerde, imamların “halkla daha yakın diyalog içerisinde olmasının önemi”ne dikkat çekildi.
Bunun yanı sıra Diyanet, bölge halkına dönük projelerde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’yla da ortak çalışma yürütecek. Diyanet ayrıca bölgeye hitap eden bir radyo kanalı kurmayı hedefliyor. Kürtçe yayın yapacak olan bu radyo kanalında Selahaddin Eyyubi, Melâye Cizîrê,Ahmed-i Hani ve Bediüzzaman Said Nursi gibi Kürt dini adamların hayatına da yer verilecek.
‘KÜRT ALİMLERDEN İSTİFADE’
Diyanet’in atacağı adımlar kapsamında, halihazırda 7 ilde bulunan Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin 8’incisinin Diyarbakır’da kurulması yönündeki çalışmaların hızlandırılması kararlaştırıldı. Merkezin isminin “İmam-ı Şafii Dini Yüksek İhtisas Merkezi” olması düşünülüyor. Bu ihtisas merkezinde Şafii bölümü oluşturularak, “Diyanet personelinin Şafii mezhebini daha iyi anlamaları” sağlanacak. Şafii bölümündeki çalışmalar ve eğitimler konusunda bölgedeki “Kürt alimlerden de istifade edileceği” belirtiliyor.
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.