© Dini Haberler 2020

Diyanet İşleri Başkanlığından anlamlı iftar…

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara’da yaşayan mülteciler için bir iftar programı düzenledi. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği iftar programına katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara’da yaşayan mülteciler için bir iftar programı düzenledi.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği iftar programına katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, gerçekleşen iftar buluşmasının anlamına vurgu yaparak, “Bugün iftar sofrası sevincimiz ikiye katlandı” dedi.

Paylaşmanın önemine de değinen Başkan Yardımcısı Yılmaz, şöyle konuştu; “Bugün sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Sizler muhacirsiniz bizler de ensarız. İftar sofrası sevincimiz bugün ikiye katlandı.

Zira sizinle beraber ekmeğimizi, suyumuzu paylaşmanın sevincini yaşıyoruz. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’da İslam coğrafyasında yaşanan acıların dinmesini Allah’tan niyaz ediyorum. İftar programına Ankara’da yaşayan Suriyeli, Somalili, Afgan mültecilerden oluşan 3 bin 500 kişi katıldı.

.

Kaynak [ Okunma Sayısı: 109 ]

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER