Diyanet, "kadına yönelik şiddet"e karşı çalışmalarını kitaplaştırdı
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanlığı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusundaki söylem ve yaklaşımını, uygulama alanlarını ve faaliyetlerini kitaplaştırdı.
"Diyanet İşleri Başkanlığının Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Konusunda Görüş ve Uygulamaları" başlıklı kitapta, önemli bilgiler yer alıyor.
İki bölümden oluşan kitapta, Diyanet İşleri Başkanlığının ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda görüş ve yaklaşımı ile kadına yönelik şiddetle mücadelede Diyanet’in sorumluluk alanı, görev ve icraatları ayrıntılarıyla ele alınıyor.
Birinci bölümde, Diyanet İşleri Başkanlığının, toplumun aile hakkında doğru bilgilendirilmesi konusunda sorumluluk üstlenen bir kurum olduğu vurgulanarak, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda özel çabaları olduğu ifade ediliyor. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda toplumu bilinçlendirmek amaçlı hutbeler okunduğu ve vaazlar verildiği belirtiliyor.
Bu bölümde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet alanlarında uzmanlaşmış din görevlileri yetiştirmek amacıyla özel eğitim programları düzenlediği ifade ediliyor. Başkanlık bu programlarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi kurumlardan, üniversitelerden, uluslararası kuruluşlardan ve sivil toplum örgütlerinden destek alıyor.
Faaliyetler ve projeler
Kitabın ikinci bölümünde "Kadına yönelik şiddetle mücadele" konusunda Başkanlığın görev ve icraatları anlatılıyor. İl Müftüleri Seminerleri'nin 2005 yılından itibaren yayınlanan sonuç bildirgelerinde "aile içi şiddet, kadın hakları, kadınlara yönelik ayrımcılık ve şiddet, töre ve namus cinayetleri" gibi konuların yer aldığı belirtiliyor. Kitapta İl Müftüleri Seminerleri'nin sonuç bildirgelerinde bu konulara ilişkin alınan kararlara yer veriliyor. Diğer taraftan bu bölümde konu hakkında gerçekleştirilen projeler aktarılıyor.
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.