Doğu Türkistan'da peçe ve burkaya hapis cezası
DÜNYAÇin kabul ettiği yeni yasayla kadınlara peçe giydirenlere ya da giymelerine engel olmayanlara üç yıla kadar hapis cezası evrecek
Çin’de hanımlarına peçe ve burka gibi yüzü örten kıyafetleri zorla giydirenler veya giymelerine engel olmayanlara hapis cezası verilecek.
BBC radyosunun haberine göre, Çin'de kabul edilen yeni yasa, burka ve peçe ‘radikalliğin simgesi kıyafet’ olarak tanımlanıyor ve kadınlara bunları zorla giydirenlere ya da giymelerine hapis cezası öngörüyor. Yeni yasa 30 Ekim tarihinde kabul edildi.
Yasanın açıklamasında birilerini terörizm, aşırıcılık ve radikal İslam ile ilişkili giysi giymeye veya aksesuar takmaya zorlamanın yasaklandığı bildirildi.
Kanunda hangi çeşit kıyafetlerin aşırılık olarak değerlendirileceği belirtiliyor ve bu suçtan yakalananlara üç yıla kadar hapis cezası verileceği belirtiliyor.
Uzmanlara göre bu yasa Çin'in Doğu Türkistan’daki Müslümanlara yönelik. Çünkü bu bölgede Müslüman kadınlar İslami geleneklere uyarak sadece gözlerini açık bırakan peçe takıyor.
Bu yıl Ocak ayında Doğu Türkistan’da yerel mahkeme Müslüman kadınlara kamuya açık yerlerde burka ile bulunmayı yasaklamıştı.
2014 yılında ise Urumçi’de bir Müslüman sakalını tıraş etmediği ve hanımını peçesiz gezmeye ikna etmediği için iki yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Sudan'ın altın rezervleri ve savaşın asıl sebepleri
Taha Kılınç, Sudan’daki iç savaşın arkasında BAE’nin yönlendirdiği ve altın rezervleri uğruna yürütülen kanlı çıkar mücadelesinin bulunduğunu aktarıyor.
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.
İsrail'den, Lübnan'da yoğun hava saldırısı
İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.