Dünya Müslüman Alimler Birliği’nden önemli uyarı!
DÜNYADünya Müslüman Alimler Birliği, Musul operasyonunun Sünnilere yönelik etnik temizliğe dönüşmemesini istedi.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin, Musul'da DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonun Sünnilere yönelik etnik temizliğe dönüşmemesini istediği bildirildi.
Birliğin Başkanı Yusuf el-Karadavi ve Genel Sekreteri Muhyiddin Karadaği'nin imzasını taşıyan açıklamada, Şii milislerin operasyona dahil edilmemesi çağrısı yapıldı ve Irak halkının farklı mezhepsel unsuları arasında bir çatışmanın alevlendirilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu.
Irak'ta özellikle Sünnilerin olduğu kentlere yönelik saldırıların kınandığı açıklamada, "Irak hükümetinden, Sünni unsurların hedef alınmasından vazgeçilmesi, onların canları ve mallarının korunması ve DEAŞ ile savaşın Sünni etnik temizliğe dönüşmemesi" istendi.
Açıklamada, DEAŞ'ın kentleri ele geçirirken kimseye sormadığı, örgüte destek verdikleri gerekçesiyle kent halkından intikam alınmaması istendi.
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün gece yarısı yaptığı açıklamayla Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu. Kaynak: Yeni Akit
İlginizi Çekebilir
Sudan'ın altın rezervleri ve savaşın asıl sebepleri
Taha Kılınç, Sudan’daki iç savaşın arkasında BAE’nin yönlendirdiği ve altın rezervleri uğruna yürütülen kanlı çıkar mücadelesinin bulunduğunu aktarıyor.
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.
İsrail'den, Lübnan'da yoğun hava saldırısı
İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.