© Dini Haberler 2020

Erbaş, Hakkın batıla galip gelmesi için mücadele edeceğiz

Türkiye Diyanet Vakfının düzenlediği “İlahiyat Akademi Yaz Kampı”nın kapanış programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Hakkın batıla galip gelmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından TDV Kocatepe Konferans Salonu’nda düzenlenen “İlahiyat Akademi Yaz Kampı”nın kapanış programına katıldı.

İlahiyat ve İslami ilimler fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik düzenlenen “İlahiyat Akademi Yaz Kampı” öğrencilerine seslenen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, öğrencilerle olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Başkan Erbaş, öğrencilere hangi kurumda görev yaparlarsa yapsınlar insanlığı aydınlatmakla sorumlu olduklarını ifade ederek, “Nasıl ki peygamberimiz hakkın batıla galip gelmesine şahit olduysa biz de ömrümüz boyunca hakkın batıla galip gelmesi için mücadele edeceğiz, bunun şahitleri olacağız. Ömrümüz boyunca irşat ile meşgul olacağız. Hangi kurumda görev yapıyor olursak olalım ömrümüz boyunca insanları inzar edeceğiz” dedi.

Öğrencilere farklı alanlarda da kendilerini yetiştirmelerini tavsiye eden Başkan Erbaş, “Belki İlahiyat fakültesinden sonra kiminiz Sosyolojide, kiminiz Psikolojide, kiminiz Tarihte, kiminiz Edebiyatta akademik çalışmalar yapacaksınız. İlahiyat nosyonu almış bir arkadaşımızın Sosyolojide, Tarihte, Edebiyatta ilerlemesi ayrı bir zenginlik katacak” diye konuştu.

Başkan Erbaş, konuşmasında ilim dünyasından örnek şahsiyetlere yer vererek, “Akşemsettin hazretleri dini ilimlerde ne kadar zirvedeyse Matematikte de o kadar zirvede. İbn-i Sina iyi bir fıkıhçı ama dünya çapında bir tıpçı. Farabi’nin, İbn-i Rüşd’ün çift kanatlı olduklarını görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak mihraplarda, kürsülerde, minberlerde kendisini iyi yetiştirmiş, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaracak kişileri görmek istediklerini belirten Başkan Erbaş, konuşmasının sonunda öğrencilere başarı diledi.

360 kız ve 250 erkek öğrencinin katıldığı “İlahiyat Akademi Yaz Kampı” eş zamanlı olarak Ankara ve İstanbul’da yapıldı. Bir ay süren kampta İslami ilimler derslerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de yer verildi

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER