Erbaş, İstanbul’da din görevlileriyle bir araya geldi
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’da 25 Haziran’da Camide çocuk sesi, Vatanımın neşesi” sloganıyla başlayacak olan Yaz Kur’an Kursları dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’da 25 Haziran’da Camide çocuk sesi, Vatanımın neşesi” sloganıyla başlayacak olan Yaz Kur’an Kursları dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.
Mimar Sinan’ın kalfalık eseri olan Şehzadebaşı Camii’nde öğle namazı sonrası düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İstanbul'un 39 ilçesinde hocalarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getirdi.
Başkan Erbaş, din görevlilerine din-i mübini İslam’ı anlatmak, insanlara doğru dini bilgiyi öğretmek için öğrenci beklemeden kapı kapı dolaşarak çocuklara, gençlere ulaşmaları tavsiyesinde bulundu.
“Rol model olacağız”
Çocukların karakterlerinin oluşmasında hocaların olumlu katkıları olmasının önemine işaret eden Başkan Erbaş, “Yaşlarına göre müfredatları uygulayarak bu yaz kurslarını iyi geçirelim. Yaz Kur’an kursları program kitabımız var. O kitapçığımızda yaş gruplarına, dönemlere göre müfredatlar var. O müfredatlara uygun hareket edersek ve rol model oluşumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmazsak daha faydalı, daha başarılı oluruz” dedi.
Başkan Erbaş, din görevlisinin muallimlik vazifesinin de olduğuna dikkat çekerek, “Cemaatimizin, onların çocuklarının muallimiyiz. Yaz Kur’an kurslarına devam eden çocukları okullar açıldıktan sonra kışın hafta sonları bir vakit toplayın yazın öğrendiklerini tekrarlasınlar” diye konuştu.
Peygamber Efendimizin din hizmetlerini, din eğitimini Mescid-i Nebevi’den yönettiğini ifade eden Başkan Erbaş, “Her Müftülüğümüz, kendisinin ilk örneği olarak Mescid-i Nebevi’yi, her Kur’an kursumuz kendisinin ilk örneği olarak Suffa’yı düşünürse aşkımız, heyecanımız, ihlasımız ve samimiyetimiz artar. Bu da din hizmetlerimize, eğitim hizmetlerimize yansır” ifadelerini kullandı.
“İyiliklerle insanları müjdeleyeceğiz”
Başkan Erbaş, din görevlileri olarak hakkın batıla galip gelmesine katkı sağlayacaklarını, şahitlik edeceklerini ifade ederek, “ Hepimiz mübeşşir olacağız, müjdeleyeceğiz. İyiliklerle insanları müjdeleyeceğiz. Kötülüklerden uzaklaştıracağız ve netice, itibariyle cennetle insanları müjdeleyeceğiz. Çünkü biz peygamberlerin varisleriyiz. Onların yerine getirdiği tüm vazifeler bizim üzerimizde emanet şuanda. Hepimiz uyarıcıyız” şeklinde konuştu.
İlk vahyin “Oku” emriyle geldiğinin altını çizen Başkan Erbaş, “ Bu ümmet okumaktan uzak kalamaz anlamına geliyor bu. Bu ümmetin bilmediğini öğrenmesi lazım anlamına geliyor. Bu ümmetin elinde her zaman kalem olacak anlamına geliyor” dedi.
Başkan Erbaş, bir din görevlisi vazifesini bitirirken görev yaptığı yerlerde insanlar onun için “Allah senden razı olsun hocam vazifeni hakkıyla yerine getirdin, bize sahih din-i Mübin-i İslam’ı anlattın, öğrettin” diyorsa eğer o görevlinin vazifesini hakkıyla yapmış olacağını söyledi.
Programa, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve İstanbul’da görev yapan çok sayıda din görevlisi katıldı.
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.