Fransa'da camiye 'domuzlu' saldırı
DÜNYAMarsilya şehri yakınlarındaki Aubagne kasabasında bir caminin kapısına "domuz kafası" asıldı
Fransa'nın güneyindeki Marsilya kenti yakınlarındaki Aubagne kasabasında bulunan bir caminin kapısına kesilmiş domuz kafası asıldığı öğrenildi.
Aubagne Polisi'nden yapılan açıklamada, Marsilya'ya 20 kilometre uzaklıkta bulunan kasabadaki caminin kapısına domuz kafasının asıldığının tespit edildiği ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu.
Paca Bölgesi İslam Konseyi'nden yapılan açıklamada, ibadet yerini hedef alan saldırının "şiddetle" kınandığı belirtildi. Açıklamada bölgedeki Müslümanlara benzer provokasyonlara karşı dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulunuldu.
Paris Müftüsü Dalil Ebubekir ise saldırıyı kınayarak yetkililerin saldırganların bulunması için gereken her şeyi yapmaları gerektiğini dile getirdi.
Fransız basınına konuşan İslamofobi Gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri de saldırıyı şiddetle kınadığını vurgulayarak, saldırının hicri yılbaşına denk gelmesinin "sıradan bir provokasyonun ötesinde" bir durum olduğunu söyledi.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Gazze’de bir gazeteci daha hayatını kaybetti: Sayı 263’e yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında Kur’an-ı Kerim Radyosu çalışanı Muhammed Abdülaziz en-Neccar hayatını kaybetti.
Azerbaycanda Başartüsü Yasağı
Azerbaycan’da yeni kıyafet düzenlemesinin ardından başörtülü bazı öğrencilerin okullara alınmadığı bildirildi. Kararda “başörtüsü” açıkça yazmasa da uygulamadaki görüntüler 28 Şubat’ı yeniden hatırlattı. İnancı ile eğitimi arasında bırakılan bir çocuğun eğitim hakkı engellenmemeli.
Sudan'ın altın rezervleri ve savaşın asıl sebepleri
Taha Kılınç, Sudan’daki iç savaşın arkasında BAE’nin yönlendirdiği ve altın rezervleri uğruna yürütülen kanlı çıkar mücadelesinin bulunduğunu aktarıyor.
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.