Genelkurmay, Şırnak'ta iki asker şehit oldu
GÜNCELGenelkurmay Başkanlığı Beytüşşebap'ta PKK'nın saldırısında iki askerin hayatını kaybettiğini açıkladı
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, PKK mensuplarınca güvenlik güçlerine düzenlenen iki ayrı saldırıda 2 askerin hayatını kaybettiği, 8 asker ve bir geçici köy korucusunun yaralandığı bildirildi. Saldırının ardından hava destekli düzenlenen operasyonda ise 34 PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, PKK mensuplarınca, Şırnak Beytüşşebap'ta güvenlik güçlerine dün saat 23.00'te ve bugün saat 05.40'ta iki saldırı düzenlendiği kaydedildi.
Açıklamada, "Her iki saldırıda da teröristlerce açılan ilk ateş esnasında iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri geçici köy korucusu olmak üzere dokuz kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmışlardır. Yaralı personelin tedavilerine Şırnak Asker Hastanesinde devam edilmektedir" ifadesi kullanıldı.
Saldırıya maruz kalan birlikler tarafından derhal karşılık verilerek, PKK’lılara önemli ölçüde zayiat verdirildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bilahare insansız hava aracı, hava kuvvetleri ve helikopterler desteğinde uzman personelden oluşan birliklerimiz tarafından yapılan koordineli operasyonlar sonucunda, şu ana kadar toplam 34 terörist silah ve malzemeleri ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede devam eden operasyonlar kapsamında, etkisiz hale getirilen terörist sayısında artış olacağı değerlendirilmektedir.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve geçici köy korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz."
İlginizi Çekebilir
RUHUN ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU
Abdullatif Acar'ın Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan, İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.
BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT
Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.
Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon
Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı
Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.
BOYKOT TARTIŞMALARI SÜRERKEN COCA-COLA’DAN REKOR KÂR
Boykot çağrıları dünya genelinde devam ederken, Coca-Cola’nın 2026 yılı ilk çeyrek net kârı dikkat çekici şekilde arttı. Şirketin açıkladığı finansal veriler, tartışmaların ekonomik etkisine dair yeni değerlendirmeleri beraberinde getirdi.
Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı
Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.