Hac kuraları ne zaman çekilecek? Diyanet İşler Başkanlığı\'ndan kura açıklaması
DİYANET HABERDİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanlığı hac kuralarının tarihlerinin değiştiğini açıkladı. Kura çekimlerine yönelik açıklamalar dile getirildi. Peki, Hac kuraları ne zaman çekilecek? İşte, Diyanet İşler Başkanlığı\'ndan kura açıklaması.
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
DiniHaberler.com.tr:Hac kuraları ne zaman çekilecek sorusu binlerce dini vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşlar tarafından oldukça merak konusu oldu. Türkiye’den hacca gitmek için bu yıl 335 bin kişi yeni kayıt yaptırdı. Daha önce başvuranlarla birlikte hac görevini yapmak isteyenlerin sayısının bu sene 2 milyonu aşacağı bildirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı hac kuralarının tarihlerinin değiştiğini açıkladı. Kura çekimlerine yönelik açıklamalar dile getirildi. Peki, Hac kuraları ne zaman çekilecek? İşte, Diyanet İşler Başkanlığı'ndan kura açıklaması.
Hac kuraları için heyecan katsayısı yükselmeye devam ediyor. Yüz binlerce vatandaşın kutsal topraklara gidebilmek için başvurduğu 2017 Hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz ay içerisinde 23 Şubat tarihi olarak açıklanan hac kuraları, başkanlığık tarafından belirlenen yeni tarihte çekilecek. İşte, kura çekimi tarihi ve detayları hakkında bilgiler
HAC KURA TARİHLERİ DEĞİŞTİ
İlk olarak 23 Şubat Perşembe günü çekileceği açıklanan kura tarihlerinde değişiklik yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, konuyla ilgili duyuruyu resmi internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirdi. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kura çekimlerine yönelik yapılan açıklamanın detayları;
1-) 2017 yılı hac kurası 24 Şubat 2017 Cuma günü Saat 15:00’da Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda (Kocatepe), bilgisayar ortamında ve kamuoyuna açık bir şekilde çekilecektir.
2-) Kura sonuçları, aynı gün saat: 23:00’dan itibaren Başkanlığımızın http://hac.diyanet.gov.tr web adresinden sorgulanabilecektir.
3-) Kurada Kesin Kayıt Hakkı elde edenler, 27 Şubat – 10 Mart 2017 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.
4-) Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacaktır.
5-) 2017 yılı Haccına müracaat eden; Şehit Yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve Gazilerin (kendisi ve eşi) kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla İl Müftülüklerinde yapılacaktır.
6-) Hac Kesin Kayıt işlemleri ve Hac Konaklama ücretleri ile ilgili detaylı açıklama bilahare yapılacaktır.
ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI KURASIZ GİDEBİLECEK
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2008 ve sonraki yıllarda kayıt yaptıran gazi ve şehit yakınlarını kurasız hacca götürecek.
Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, 2017 yılı hac kurasının 24 Şubat günü Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda, bilgisayar ortamında ve kamuoyuna açık bir şekilde çekilmesini kararlaştırdı.
Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında "oda tercihli ve otel" hac konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekilecek. Asıl ve yedek tasnifi yapılmayacak kurada, Diyanet ve acenta ayrımına da gidilmeyecek.
Vatandaşlar, sonuçları, kura çekimi tamamlandıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden sorgulayabilecek. Kurada ismi çıkanlar “kesin kayıt yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca, hac organizasyonu düzenlemek üzere yetki verilen acentelerin bilgisine de yine aynı internet adresinden ulaşılabilecek.
Öte yandan hac kesin kayıtları 27 Şubat-10 Mart tarihleri arasında yapılacak. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.
BAŞKAN GÖRMEZ'DEN ŞEHİT AİLELERİ İÇİN ÖZEL TALEP
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 2008-2017 yıllarında hacca gitmek üzere kayıt yaptırmış tüm gazi ve şehit yakınlarını kurasız götürülmesini önerdi. Başkan Görmez'in talebi, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu tarafından kabul edildi.
Buna göre, şehitlik ve gazilik belgelerini ibraz eden, şehitlerin anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşleri, hac müracaatı için gerekli şartları yerine getirerek Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca götürülecek.
Geçtiğimiz yıl yaklaşık 750 gazi ve şahit yakını kutsal topraklara giderken bu yıl bu rakam kayıt yaptıran ve kaydını yenileyenlerle birlikte yaklaşık 4 bin 500’ü bulacak.
Bu sene hacca gidiş tarihleri 31 Temmuz-26 Ağustos olarak belirlenirken, dönüşler ise 5 Eylül-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması gerektiği bilinciyle, il ve ilçe müftülüklerince Nisan ayından son çıkış gününe kadar eğitim ve seminerler düzenleyecek.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.