© Dini Haberler 2020

Hatalı İhraç Edilen Memurlara Müjde,Göreve İade !...

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kamuda devam eden FETÖ operasyonuyla ilgili, net mesajlar verdi. Canikli, \'\'Bu kararlar yapıldıktan sonra hatalı ihraç edildiği anlaşılan memur olursa onları yine aynı yöntemle görevlerine iade edeceğiz\'\' dedi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: 

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde önemli açıklamalar yaptı.

Canikli, ihraç edilen kamu personeilyle ilgili, ''Hatalı olduğu anlaşılan olursa onları yine aynı yöntemle görevlerine iade edeceğiz. En son yayınlanan kararnamede, FETÖ'ye ait olduğu için kapatılan 15'e yakın eğitim kurumunu tekrar açtık ve iade ettik.'' dedi. 

İşte Canikli'nin o açıklaması:

FETÖ ile mücadelede izlediğimiz yol haritasını kamuoyu ile paylaştık. Yaptıllarımız çok net. Kafamız da çok net. Biz bu mücadeleyi yürütürken bütün bakanlıklarımız belirlenenlerin hepsi ayrı şekilde tartışıldıktan sonra belirtlenen kriterler çerçevesinde bu kamudan almalar gerçekleştiriliyor.

Hepsi somut net kriter. Bu kriterlerden birinin ihlal edilmesi halinde işlem tesis ediliyor.

FETÖ terör örgütüne bağlı bilinen dernek vakıf vesaire bu gibi kuruluşlara üyelikler, yönetici olanlar, ByLock diye bilinen şifreli haberleşme platformundan haberleşme yapanlar, Bank Asya'daki hesabını terör örgütü başının Bank Asya'nın mali yapısının güçlendirilmesi talimatına uyanlar, MİT ve istihbarat örgütlerimizden gelen, onların tespit ettiği bilgiler çerçevesinde bu örgüte mensubiyeti ortaya çıkan, buna benzer net somut bilgiler çerçevesinde bu işlemler gerçekleştiriliyor.

İddialar çok daha fazla. Bu gibi durumlarda şu veya bu durumlarda gerçek olmayan ihbarlar da geliyor. Hepsini inceliyoruz.

NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ

Ama kriterlerimize uygun olmayanlar herhangi bir açığa alma ya da görevlerine son verilme gibi bir işlemle karşılaşmıyorlar. Spekülasyonları bir tarafa bırakmak gerekiyor. Bu ölçütler kullanılarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ne yaptığımızı biliyoruz. Her şey çok somut. Bunları herkesle paylaşıyoruz.

CHP'den  de MHP'den de işlem yapılan kamu görevlileri için bu örgüte bağlı olmadıkları yönünde itirazlar geliyor, hangi kaynaktan gelirse gelsin bütün bunları bu işlemlerin hata payı içerip içermediğini ayrıntılı şekilde tekrar gözden çıkartıyoruz.

Sayısı az da olsa bazı düzeltmeler yapıyoruz. Bu kararlar yapıldıktan sonra hatalı olduğu anlaşılan olursa onları yine aynı yöntemle görevlerine iade edeceğiz. En son yayınlanan kararnamede, FETÖ'ye ait olduğu için kapatılan 15'e yakın eğitim kurumunu tekrar açtık ve iade ettik ilgililere. kAYNAK: yENİ aKİT

İlginizi Çekebilir

RUHUN  ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU

  Abdullatif Acar'ın  Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan,  İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan  bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.

BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT

Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.

Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon

Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı

Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.

BOYKOT TARTIŞMALARI SÜRERKEN COCA-COLA’DAN REKOR KÂR

Boykot çağrıları dünya genelinde devam ederken, Coca-Cola’nın 2026 yılı ilk çeyrek net kârı dikkat çekici şekilde arttı. Şirketin açıkladığı finansal veriler, tartışmaların ekonomik etkisine dair yeni değerlendirmeleri beraberinde getirdi.

Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı

Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.

TÜM HABERLER