Hoparlörler 80 desibele ayarlanıyor
DİYANET HABERDİYANET HABER- İstanbul Bağcılar\'da İlçe Müftülüğü ve Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçedeki 71 camide okunan ezanın 80 desibele uygun olup olmadığını kontrol ediyor.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı değerlendirme sonucunda minarelerden okunan ezan sesinin daha rahat duyulabilmesi ve anlaşılabilir olması için 80 desibel olmasını kararlaştırdı. Bu kapsamda, İstanbul Bağcılar'da İlçe Müftülüğü ve Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçedeki 71 camide okunan ezanın 80 desibele uygun olup olmadığını kontrol ediyor.
Bağcılar'daki tüm camilerde inceleme yapan Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ile İlçe Müftülüğü personeli, özel ses ölçüm cihazları yardımıyla ezan sesi ölçümü yapıyor.
Ezan çalıştayı yapılmıştı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Ezan Çalıştayı'nda din hizmetlerinin önemli bir parçası olan ezanın usulüne uygun ve güzel seda ile okunması, din görevlilerinin ezanı güzel okuma yeterliliklerinin arttırılması ile camilerde ses cihazı ve kullanımından kaynaklı sorunlar görüşüldü. Bu kapsamda okunan ezanın 80 desibel değerine göre ayarlanması kararlaştırıldı. Kaynak: Yeni Şafak
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.