Kırıkhan Müftüsü Mekki Solmaz'ın Ramazan Mesajı
DİYANET HABERKırıkhan Müftüsü Mekki SOLMAZ Ramazan ayına yaklaşmamız dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da ceh
Kırıkhan Müftüsü Mekki SOLMAZ Ramazan ayına yaklaşmamız dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş diye tarif ettiği, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in gölgesi bu yıl da Rabbimizin lütfü ile üzerimize düştü. 27 Haziran Cuma günü ilk teravih namazını kılarak, 28 Haziran Cumartesi günü de ilk orucumuzu tutarak, hep beraber Ramazan'a merhaba diyeceğiz. Her yıl farklı bir tema ile Ramazan aylarını idrak etmemizi isteyen Diyanet İşleri Başkanlığımız 2014 yılı Ramazan ayında paylaşım ve yardımlaşmayı, fakir fukara ve ihtiyaç sahibi kimselere sahip çıkmayı hedefleyerek; “Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın, Bu Ramazan ve Her Zaman” temasını öne çıkardı. İnsanlığın yalnızlığa mahkûm hale geldiği günümüzde, paylaşımı gündeme almanın çok isabetli bir seçim olduğunu anlamak asla zor değildir. Bu Ramazan ayı da, yalnızlıklar dâhil tüm sıkıntıların ve problemlerin paylaşıldığı, muhtaçların elinden tutularak, yalnız olmadıkları mesajının verildiği bir ay olacak inşallah. Evet, hiç ama hiç kimse kimsesiz kalmasın! Bu manevi iklimde gelin hep beraber yalnızlıkları paylaşalım. Yalnız ve kimsesizlere “KİMSE” olalım. 2014 Yılı ramazan ayı teması gereği, ülke sathına yayılan Suriyeli muhacir kardeşlerimizin dertleriyle hemdert olmak için elimizden gelen tüm gayretleri seferber etmeliyiz. Ramazan ayının rahmet, mağfiret, feyiz ve bereket ikliminden tam anlamıyla istifade etmenin yolu buradan geçer. Mahzun gönülleri mutlu etmek, günümüzde ensar olmak, öksüze anne, yetime baba olmak, mü'minler arası ülfet ve muhabbeti oluşturmak ancak ve ancak paylaşmak ve infak ile mümkün olacaktır. Bu yıl tüm cami ve Kur'an kurslarımızda başlamış olan Yaz Kur’an Kurslarının Ramazan ayının içerisinde de devam edecek olması, Kur'an-ı Kerim’in içerisinde indirildiği ay olan Ramazan ayına ayrı bir anlam yükleyecektir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Kırıkhan halkımızın olmak üzere gerek ülkemizde gerekse tüm İslam âlemindeki Müslüman kardeşlerimizin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, bu ayın, milletimizin birlik ve dirliğine, aile yuvalarımızın huzur ve mutluluğuna, vücutlarımızın sağlık ve sıhhatine, rızıklarımızın bolluk ve bereketine, yeryüzündeki zulümlerin nihayete ermesine, akan gözyaşlarının dinmesine, savaşların son bulmasına ve Müslümanların uyanışına vesile olmasını, bizler için manen arınma ve temizlenme; insanlık âlemi için, sevgi ve barış dolu günlere kavuşmaya vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, Yaz Kur’an kurslarının gölgesinde Kur’an-ı Kerimin aydınlığında huzur dolu günler dilerim.
Kaynak Mekki Solmaz/ Kırıkhan Müftüsü [ Okunma Sayısı: 130 ]
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.