© Dini Haberler 2020

Kot pantolon giymek caiz midir

Bildiğiniz gibi hem Avrupa hem Türkiye’de artık maalesef kot pantolon/jeans denilen pantolonlar giyilmektedir. Bunu alimlerimiz/hocalarımız uygun görmemektedir kafiri taklit olduğundan dolayı. Bizler ve hoca/alimlerim

Bildiğiniz gibi hem Avrupa hem Türkiye’de artık maalesef kot pantolon/jeans denilen pantolonlar giyilmektedir. Bunu alimlerimiz/hocalarımız uygun görmemektedir kafiri taklit olduğundan dolayı. Bizler ve hoca/alimlerimiz ise kumaş pantolon giyinmekte, bir gruba göre ise bu da caiz değildir ve kafiri taklit grubuna girmektedir. Bu konuda bizim tutumumuz neye dayanmaktadır?

Esasen pantolon bize ait bir kıyafet değildir. Bu nedenle de, pantolon giymemeyi tercih etmemiz gerekir ama bunu kaldırabilecek bir durumumuz da yoktur maalesef. Bu nedenle bize en yakın olabilecek bir pantolon giymeyi tercih ederiz. Kot pantolon yakınlık/uzaklık açısından en uzakta durmaktadır. Zira onu batılılar bile kendilerine göre medeni toplantılarında giymemektedirler, Amerikan çobanlarının kıyafeti olarak bilinmektedir. Bu mantık da ne yapmamız gerektiğini bize gösteriyor olmalıdır.

Nureddin Yıldız

Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 247 ]

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER