Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Erkekler Türkiye Finali Kahramanmaraş’ta yapıldı.
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı’nca düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Erkekler Türkiye Finali Kahramanmaraş’ta yapıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı’nca düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Erkekler Türkiye Finali Kahramanmaraş’ta yapıldı.
Türkiye’nin 10ayrı bölgesinden seçilip Kahramanmaraş’ta buluştular, Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okuyabilmek için birbirleriyle yarıştılar. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın erkek din görevlileri arasında düzenlediği yarışmanın finali yapıldı, Türkiye birincisi İzmir’den çıktı.
Türkiye’nin üçüncü büyük camisi olan Abdülhamit Han’da,10 ayrı bölgenin birincilerinceokunan Allah kelamı, hem kulakların hem de gönüllerin pasını sildi. Yarışmacıların hepsi Allah kelamını en güzel şekilde okuyabilmek için ter döktü.
Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç açılış konuşmasında yarışmacılara başarı diledi. Müftü Sürgeç; “Kur’an’ın indiği geceler, Kur’an’ın indiği aylar, Kur’an’ın indiği mekânlar nasıl kıymetleniyorsa, Kur’an’ın bulunduğu gönüllerde öyle kıymetlenir. Rabbim Kur’an’sız, Rabbim vahiysiz bizi bırakıp ta gönüllerimizi çoraklaştırmasın. Rabbim gönüllerimizi kalplerimizi Kur’an ile yeşertsin, rahmeti ve merhametiyle bize muamele etsin. Bu yarışmanın hayra ve güzelliklere vesile olmasını Yüce Rabbimden diliyorum”şeklinde konuştu.
Yarışmanın detaylarını Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin anlattı. Başkan Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yarışmaları 2004 yılından bu yana düzenlediğinin altını çizdi. İl Müftüsün Celal Sürgeç’in daveti ve Kahramanmaraşlıların Kuran’a olan ilgisini, coşkusunu görüp Abdülhamit Han Camii’nde yarışmanın finalini yapmayı istediklerini kaydeden Başkan Şahin, Türkiye finalinin emek isteyen bir organizasyon olduğunu da belirterek emeği geçenlere teşekkür etti, yarışmaya katılanlara başarı diledi.
Yarışmaya, Tokat’tan Bilal Al, Elazığ’dan Cebrail Karataş, Hakkari’denÇergez Deniz, İzmir’den Enes Kaput, Eskişehir’den Enis Zengin, Ardahan’dan Eyüp Erdim, Kayseri’den İlyas Koç, İstanbul’dan Muhammet Fatih Dölen, Kahramanmaraş’tan Mustafa Avni Çelik ve Bursa’dan Yahya Çelik katıldı.
Yarışmacıların performansları jüride yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyeleri Hafız Ali Sarıkaya, Hafız Yaşar Çuhadar ve Hafız Fatih Okumuş ve Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından değerlendirildi.
Din görevlilerinin Kur’an tilavetleri yarışmayı izleyen aileler ve çok sayıda vatandaş tarafından beğeniyle dinlendi.
Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Erkekler Türkiye Finali’nin birincisi İzmir’den çıktı. Enes Kaput birinci olurken, İstanbul’dan Muhammet Fatih Dölen ikinci, Bursa’dan Yahya Çelik ise üçüncü oldu.
Dereceye girenlere ödülleriKahramanmaraş İl Müftülüğü, belediyeler ve iş adamlarının katkılarıyla altın ile çeşitli hediyeler verildi. Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve İmran Kılıç ile Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek katıldı. HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.