© Dini Haberler 2020

Merkel'e partisinden İslam itirazı

<p>Alman Hristiyan Demokratlar Birliği CDU'nun Fraksiyon Başkanı Kauder, Genel Başkanları Merkel'e itiraz ederek, İslam'ın değil Müslümanların Almanya'ya ait olduğunu söyledi. </p> <p></p>

Alman Hristiyan Demokratlar Birliği CDU'nun Fraksiyon Başkanı Kauder, Genel Başkanları Merkel'e itiraz ederek, İslam'ın değil Müslümanların Almanya'ya ait olduğunu söyledi.

Alman Hristiyan Demokratlar Birliği CDU Federal Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve Federal Başbakan Angela Merkel'in 'İslam Almanya'ya aittir.' sözüne katılmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'la aynı düşüncede olduğunu ifade eden Kauder, 'Benim için insanlar önemlidir. Müslümanlar Almanya'ya aittir.' dedi.

Kauder 2012 yılında da aynı şekilde İslam'ın Almanya'ya ait olmadığını söylemişti. 'Tagesspiegel'in düşüncesini değiştirdi mi yönündeki sorusuna 'hayır' cevabı verdi. Kauder, ayrıca Müslümanların dinlerini sorgulamaları gerektiğini savunarak, Müslümanların, neden dünyanın her yerinde şiddet eğilimi olanların Kur'an'ı kaynak gösterdikleri sorusuyla meşgul olmaları gerektiğini öne sürdü. Terörün İslam'a zarar verdiğini ifade eden Kauder, zaman zaman dinlerin kendilerini sorgulayarak bazı temel görüşlerini değiştirmek zorunda olduklarını iddia etti.

Kauder, Suriye ve Irak ile Afrika'da terör devam ettiği sürece Almanya'ya gelen mülteci sayısının da giderek artacağını, gelen mültecilerin kabul edilerek gereken ilginin gösterileceğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER