Mescid-i Aksa'da yüzlerce kişi itikafa girdi
DÜNYAMescid-i Aksa'da yüzlerce Müslüman Ramazan ayının son 10 gününde itikafa girdi
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Ramazan ayının son 10 gününe girilmesiyle yüzlerce Müslüman itikaf için Mescid-i Aksa'ya akın etti.
Filistin'in farklı şehirlerinden ve diğer ülkelerden itikaf için gelen Müslümanlar, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Mescid-i Aksa'nın avlusunda yer alan Kıble Mescidi ile Kubbet-üs Sahra'yı doldurdu.
Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler de İsrail'in kısıtlamalarına rağmen Aksa'ya gitmekten vazgeçmedi. Ayrım duvarını geçerek Kudüs'e girişine izin verilmeyen birçok kişi duvardan atlayarak Aksa'ya ulaştı.
Aksa'nın giriş kapılarında bekleyen İsrail askerleri, teravih namazının ardından avluya giriş ve çıkışlara izin vermiyor. Sabah namazına yarım saat kala Aksa'nın kapıları yeniden açılıyor.
Geçen yıl ramazan ayında İsrail, güvenlik adı altında sıkı önlemlerle Batı Şeria'dan Kudüs'e geçişleri tamamen engellemişti. Kudüslü Müslümanların da Aksa'ya girişine yaş sınırlaması getirilmişti.
İTİKAF
Dini bir terim olarak itikaf, ibadet niyetiyle ve kurallarına uyarak inzivaya çekilmek anlamına geliyor. Hazreti Muhammed'in Medine'ye hicret ettikten sonra her yıl ramazan ayının son 10 gününde itikafa girdiği biliniyor.
İtikafın makbul olması için, itikafa girenin niyet etmesi, oruçlu olması, itikafı beş vakit namaz kılınan camide yapması gerekiyor. Kadınlar, camide değil, evlerinde namaz kıldıkları odada itikafa giriyor. İtikafa giren kimse camide yiyip içiyor, uyuyor, bu süre içinde kendisini dünya işlerinden ayırarak ibadetle meşgul oluyor, tefekkür edip zikir yapıyor.
İlginizi Çekebilir
Gazze’de bir gazeteci daha hayatını kaybetti: Sayı 263’e yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında Kur’an-ı Kerim Radyosu çalışanı Muhammed Abdülaziz en-Neccar hayatını kaybetti.
Azerbaycanda Başartüsü Yasağı
Azerbaycan’da yeni kıyafet düzenlemesinin ardından başörtülü bazı öğrencilerin okullara alınmadığı bildirildi. Kararda “başörtüsü” açıkça yazmasa da uygulamadaki görüntüler 28 Şubat’ı yeniden hatırlattı. İnancı ile eğitimi arasında bırakılan bir çocuğun eğitim hakkı engellenmemeli.
Sudan'ın altın rezervleri ve savaşın asıl sebepleri
Taha Kılınç, Sudan’daki iç savaşın arkasında BAE’nin yönlendirdiği ve altın rezervleri uğruna yürütülen kanlı çıkar mücadelesinin bulunduğunu aktarıyor.
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.