Müslüman lisesine hakarete sembolik ceza!
DÜNYAFransa'da özel Müslüman lisesinin yönetimine hakaret eden öğretmene sembolik bir para cezası verildi.
Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Fransa'nın Lille kentinde, istifa ettiği özel Müslüman lisesinin yönetimine hakaret eden felsefe öğretmeni, suçlu bulunarak, sembolik para cezasına çarptırıldı.
Lille Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, Soufiane Zitouni'nin okul yönetimine 10 avro sembolik para cezası ile 500 avro tutarındaki mahkeme masrafını ödemesini kararlaştırdı. Zitouni, karara itiraz ederek temyize gideceğini açıkladı.
Fransa'nın ilk özel Müslüman lisesinden istifa eden felsefe öğretmeni Zitouni, daha sonra basında çıkan makalesinde okul yönetimini "sinsi, içten pazarlıklı, tehlikeli ve toplum için zararlı" gibi ifadelerle suçlamıştı. Zitouni, mayıs ayındaki duruşmalarda, okul yönetimini "radikal dincilikle" itham etmişti.
Sembolik para cezasına mahkum olan öğretmenin şu anda özel bir Katolik lisesinde ders verdiği öğrenildi.
Fransa'da çoğu Kuzey Afrika kökenli yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor.
İlginizi Çekebilir
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.
Filistinli kadınlar benzeri görülmemiş İsrail şiddetine maruz kalıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının yükünü Filistinli kadınlar çekmektedir: 12.000'den fazla kişi öldürülmüş, binlerce kişi yerinden edilmiş ve gözaltında yaygın kötü muamele rapor edilmiştir.
Mahmud Abbas Yönetimi'nin Cenin'deki son kumarı nasıl sonunu getirebilir?
Filistin Yönetimi, diğer Filistinlileri öldürerek halka işgalle işbirliği yaptığını da göstermiş oluyor.
Asya ülkesinden Türkiye'ye olay savunma sanayi teklifi, Siz teknolojinin liderisiniz
Bangladeş’in geçici hükümet başkanı Muhammed Yunus, Türkiye'den savunma sanayii alanında destek istedi.
Soğuktan donarak ölmek
Gazze'de açlık kol gezerken ve çocuklar hava koşullarından korunamazken, zaten fiziksel olarak zayıf düşmüş durumdalar; bu da onları hipotermiyle mücadele edemez hale getiriyor.