© Dini Haberler 2020

Rabia Kadıoğlu Camii dualarla ibadette açıldı...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Özel Programı için bulunduğu İpsala\'da, Rabia Kadıoğlu Camiinin açılışını gerçekleştirdi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:      Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Özel Programı için bulunduğu İpsala'da, Rabia Kadıoğlu Camiinin açılışını gerçekleştirdi.

Yapımı bir yıl gibi kısa sürede tamamlanan camiinin açılışını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, camilerin bağımsızlık sembolü olduğunu belirterek, "Camilerimiz bizim bağımsızlık sembolümüzdür. Ezanı İstiklal Marşına yerleştirmiş bir milletin evlatlarıyız. Hudut şehrimiz olan İpsala'da bu caminin yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

Kendisine İpsala'dan gelen bir teklifi hatırlatan Başkan Görmez, bugün neden İpsala'da olduğunu şu sözlerle açıkladı;

"İpsala Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Müftümüz bana gelerek dediler ki, 'Hudut şehrimiz İpsala'da Balkan ülkelerindeki kardeşlerimizle beraber Kutlu Doğum Programı yapmak istiyoruz. Sizleri de bu programa davet ediyoruz' dediler. Ben de memnuniyetle kabul ettim. Bugün Balkan ülkelerinden, Batı Trakya'dan kardeşlerimizle birlikte buradayız. Ülkeler arasına hudut konulabilir. Ama sevginin, muhabbetin arasına hudut konulamaz. Ülkelerin, coğrafyaların hudutları olabilir. Ancak Hz. Peygamber sevgisi, Muhammed Mustafa muhabbeti hudut tanımaz. İşte bizleri birleştiren, buluşturan, Hz. Peygamber sevgisinde buluşmak için bugün burada İpsala'dayız. Allahın kalbimize yerleştirdiği Peygamber sevgisi yüreğimizden ayrılmasın."

Açılışa Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in yanı sıra Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Balkan ülkelerinin müftüleri, Batı Trakya müftüleri, Bulgaristan Ortadoks Kilisesi Temsilcisi, İpsala İlçe Müftüsü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışın ardından Başkan Görmez, Kutlu Doğum Programının yapılacağı İpsala Fuar Alanına hareket etti.

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER