© Dini Haberler 2020

Sağlık Bakanlığı'ndan bayram genelgesi

Sağlık Bakanlığı, 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinde sağlık hizmetlerinin aksamaması için genelge yayımladı

Kurban Bayramı tatilinde hastaların mağdur olmaması için sağlık merkezlerinde nöbet düzenlemesi yapılacak, radyo terapi hizmetleri planlanan tedavi protokollerine uygun olarak sürdürülecek, diyaliz hizmetleri aksatılmayacak ve evde sağlık hizmetleri devam edecek.


Sağılık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş imzasıyla yayımlanan, "Kurban Bayramı Tatilinde Sağlık Hizmetlerinin Aksatılmaksızın Sunulması" konulu genelgede, bayram tatilinin idari izinlerle birlikte 9 güne çıktığı belirtildi. Genelgede, bu sürede hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri acil haller nedeniyle 112 acil ambulanslarına ve hastane acil servislerine başvurularda yoğunluk yaşanabileceği, buna bağlı acil iş yükünde artış olabileceği belirtildi.

Kamu, üniversite ve özel sektöre ait acil sağlık hizmeti vermekle yükümlü sağlık tesisleri bünyesindeki acil servislerin, tatil süresince yoğun talebi karşılayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği vurgulanan genelgede, artan ve değişebilen ihtiyaçlara göre ortaya çıkabilecek durumlarda, önlemlerin önceden ve süratle alınması talimatı verildi.

Acil ve yoğun bakım hizmetlerinin ilgili tebliğ hükümlerinde belirtilen esaslara uygun olarak planlanması ve yürütülmesi gerektiği ifade edilen genelgeye göre, acil sağlık hizmetleri ile hasta sevk ve nakil işlemleri 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi ile koordinasyon sağlanarak verilecek.

Tatil süresince oluşabilecek el, bilek ve benzeri uzuv yaralanmaları sonucunda hastane acil servislerine başvuracak vakalara, zamanında ve etkin bir acil sağlık hizmeti verilebilmesi için ilgili cerrahi branş uzman tabiplerine günün her saatinde ulaşılabilecek şekilde nöbet planlaması yapılacak.

Komplike el yaralanmaları vakaları ise acil servislerde karşılanacak ve gerekli müdahale ile tedavileri için uygun merkezlere yönlendirilecek. Bu merkezlerin isimleri, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezine bildirilerek merkez ile koordinasyon içinde hizmet yürütülecek.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

 

İlginizi Çekebilir

Tosya'da İmam Hatibe Ölümcül Saldırı, Şüpheli Yakalandı

Kastamonu'da Kan Donduran Olay: Köy İmamı Odunla Saldırıya Uğrayarak Hayatını Kaybetti

Tarsus’ta Acı Olay! Namaza Gelmeyen İmamın Cansız Bedeni Mezarlıkta Bulundu

Mersin’in Tarsus ilçesinde görev yapan 51 yaşındaki imam hatip Halil Kısa’dan gelen acı haber, sevenlerini yasa boğdu. İkindi namazında camide bulunmaması üzerine kendisini aramaya başlayan mahalle sakinleri, Kısa’nın cansız bedeniyle mezarlıkta karşılaştı. İlk değerlendirmelere göre talihsiz imamın ağaç kesimi sırasında geçirdiği kaza nedeniyle yaşamını yitirdiği düşünülüyor.

RUHUN  ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU

  Abdullatif Acar'ın  Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan,  İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan  bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.

BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT

Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.

Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon

Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı

Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.

TÜM HABERLER