Sakarya'da selden etkilenen 37 kişi kurtarıldı
GÜNCELSakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kentte etkili olan sağanağa ilişkin, "Selden etkilenen 37 kişi ve 14 hayvan kurtarıldı. 80 ev, 1 cami, 3...
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kentte etkili olan sağanağa ilişkin, "Yürütülen çalışmalar kapsamında selden etkilenen 37 kişi ve 14 hayvan kurtarıldı. 80 ev, 1 cami, 3 okul ve 3 iş yeri de tahliye edildi" dedi.
Vali Coş, yaptığı açıklamada, yağışların sabah saatlerine kadar aralıksız devam ettiğini söyledi.
İlk su taşkını olduğu haberini aldıklarından itibaren bütün ilgili birimlerle işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalıştıklarını dile getiren Vali Coş, şöyle devam etti:
"Öncelikle vatandaşların can emniyetinin korunması, sonra mal emniyetinin korunması ve ulaşımın açık tutulması, yolda kalan araçların kurtarılması konusunda gerekli çalışmaları yaptık. Özellikle bazı dere yataklarında sıkıntılar vardı. Kapanan ve tıkanan dere yataklarının açılması, muhtemel yeni taşkınların önlenmesi konusunda da Devlet Su İşlerinin imkanlarıyla gerekli çalışmalar yapıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin, SASKİ Genel Müdürlüğünün ve ilçe belediyelerinin de afet acil müdürlüklerinin imkanlarıyla zorda olan mahallelerdeki, evlerdeki vatandaşlarımızın tahliyesi de dahil olmak üzere gerekli çalışmalar yürütüldü.
Yürütülen çalışmalar kapsamında, selden etkilenen 37 kişi ve 14 hayvan kurtarıldı. 80 ev, 1 cami, 3 okul ve 3 iş yeri de tahliye edildi. 2 dere taştı, 5 yolda da ulaşım kontrollü bir şekilde veriliyor. Zaman zaman meydana gelen taşkınlara müdahale edilerek, ulaşıma tekrar açılıyor."
Bu tür vakalarda dere yatakları kenarına aşırı yanaşma, dere yatağı sayılan yerlerde imar ve konut yapılması nedeniyle bu tür taşkınlardan aşırı etkilenildiğine dikkati çeken Hüseyin Avni Coş, onlar hakkında da gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.
Vali Coş, ilgili bütün kuruluş ve paydaşlarla işbirliği içerisinde selin meydana getirdiği olumsuzlukların ortadan kaldırılması, vatandaşın can ve mal emniyetinin sağlanması için çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayarak, "Şu anda acil bir konumuz yok. İntikal edilen sorunları imkanlarımızla çözüyoruz. İhtiyaç olduğu takdirde de Ankara'dan ilgili birimlerin ve hükümetimizin desteği bizimle beraber" ifadesini kullandı.
Dünya Bülteni / Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.
Zorlu Holding CEO'su Köksal görevinden istifa etti
Ramazan tebriğinden rahatsız olan ve büyük tepki çeken Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal'ın görevinden istifa ettiği öğrenildi.
Cem Köksal gözaltına alındı
Ramazan tebriğinden rahatsız olan Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında soruşturma başlatılmıştı. Köksal'ın gözaltına alındığı bildirildi.