Türkiye Diyanet Vakfı, bir iyilik hareketidir…
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘2014 Yılı Kurban Organizasyonu’nda sahada görev alan gönüllülerle bir araya geldi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘2014 Yılı Kurban Organizasyonu’nda sahada görev alan gönüllülerle bir araya geldi.
Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe konferans salonunda, dünyanın çeşitli ülkelerine giderek kurban organizasyonu hizmetini yürüten gönüllülerle buluşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye Diyanet Vakfının evrensel bir iyilik hareketi olduğunu kaydederek, dünyanın birçok yerinde umut haline gelen Türkiye Diyanet Vakfı’nın en büyük gayesi olan iyilik hareketinden vazgeçmemesi gerektiğini hatırlattı.
Kurban organizasyonunun sadece et yardımı olmadığını aynı zamanda bir kardeşliğin tesisine hizmet ettiğini vurgulayan Başkan Görmez, şunları söyledi;
“Türkiye Diyanet Vakfı, evrensel bir iyilik hareketidir…”
Türkiye Diyanet Vakfı, evrensel bir iyilik hareketidir. Bu iyilik hareketine destek veren herkese teşekkür ederim. Bu hareketin en büyük gayesi iyilik olmalıdır. Gayesi iyilik olan vakfımız asla kendisini gaye yapmayacak, iyilik hareketinden vazgeçmeyecektir. Gaye olarak belirlediğimiz hedeflere ilerlemeliyiz, bunu yaparken kendimizi gaye yerine koymamalıyız. Türkiye Diyanet Vakfının pek çok hizmetinin yolunda devam etmesinden dolayı da mutluyuz. Milletimiz, ülkemiz, Diyanetimiz, vakfımız dünyanın her yerinde bir umut haline geldi. Bu umut asla sönmemeli. Mahrumiyet bölgelerinde bu umudun sönmesine izin vermemeliyiz.
“Kurban organizasyonu kardeşliğin tesisidir…”
Bu kurban organizasyonu vesilesiyle sadece et götürüp aç insanları doyurmuyorsunuz. Aslında gönül coğrafyamızda bir kardeşlik tesis ediyorsunuz. Sizin yaptığınız kurban organizasyonunun ötesinde bir şeydir. Bir taraftan milletin emanetlerini ulaştırıyorsunuz diğer yandan bir kardeşlik tesis ediyorsunuz. Herkes bayramda çocuklarıyla vakit geçirirken siz dünyanın ücra yerlerinde kardeşlerinizle buluştunuz. Hepinize teşekkür ediyorum.
Toplantının sonunda Başkan Görmez, sahada görev yapan gönüllülerin hatıralarını dinledi. Başkan Görmez, önümüzdeki yıl kurban organizasyonu için 200 bin hedefi koydu.
Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 81 ]
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.