© Dini Haberler 2020

Talas Müftülüğü Hac Seminerlerini Tamamladı

Talas ilçe müftülüğünde, önümüzdeki sezonda hacca gidecek vatandaşlar için seminer düzenlendi.Müftülük salonundaki 2 günlük seminere İl Müftüsü Ali Maraşlığil, İl Müftü Yardımcıları Galip Koçer

Talas ilçe müftülüğünde, önümüzdeki sezonda hacca gidecek vatandaşlar için seminer düzenlendi.

Müftülük salonundaki 2 günlük seminere İl Müftüsü Ali Maraşlığil, İl Müftü Yardımcıları Galip Koçer, Mustafa Açıkalın ve Tandoğan Topçu, Talas İlçe Müftüsü Turgut Erhan ve Bünyan İlçe Müftüsü Lokman Arslan konuşmacı olarak katıldı. Seminere katılan yaklaşık 50 kişi, anlatılanları can kulağıyla dinlerken, kutsal topraklara hazırlanmanın heyecanını yaşadılar. Genel olarak hacı adaylarına, hac esnasında uyulacak kurallar ile tavaf, ihram ve şeytan taşlama, hac ibadeti ve haccın hikmeti, Mekke ve Medine ziyaret yerleri, sağlıklarını nasıl koruyacakları, Arafat ve Müzdelife ziyaretleri ve kurban hakkında slaytlar ve fotoğraflar eşliğinde bilgi verildi.

Seminer sonunda konuşma yapan Talas İlçe Müftüsü Turgut Erhan Allah ve Resul’ünün kutlu misafirleri diyerek başladığı konuşmasında İslam’ın beş şartından biri olan hac ibadetini imkanı olan her Müslüman’ın yerine getirmesi gerektiğini ve bu yıl ilçemizden yaklaşık 50 hacı adayımızın hacca gideceğini belirterek Cenab-ı Allah yapacağınız ibadetlerinizi kabul eylesin sağlık ve sıhhat içerisinde gidip gelmeyi nasip etsin Hac ibadeti sırasında ve bitiminde Allah yardımcınız olsun diyerek dua etti. .

Kaynak [ Okunma Sayısı: 111 ]

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER