© Dini Haberler 2020

Uganda'da dört Müslüman alim kaçırıldı

<p>Uganda'da dört Müslüman alimin kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı bildirildi </p> <p></p> <p><h2 class="spot" style="margin: 5px 0px 0px; padding: 5px 0px; font-size: 15px

Uganda'da dört Müslüman alimin kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı bildirildi

Uganda Tebliğ Cemiyeti mensubu dört Müslüman alimin kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldığı ve bilinmeyen bir yere götürüldükleri bildirildi. 

Müslüman alimlerin kaçırıldıklarını, Uganda Tebliğ Cemiyeti'ndeki mesai arkadaşları bildirdi. Kaçırılan alimlerle ilgili açıklama yapan Uganda Tebliğ Cemiyeti Genel Sekreteri Eyüb Niyende, arkadaşlarının kaçırıldıklarını, konuyla ilgili birçok polis karakoluna başvurduklarını ancak seslerini duyuramadıklarını söyledi. 

Eyüb Niyende, "Neredeyse tüm polis karakollarına başvurduk, ancak kaçıran kişilerle ilgili herhangi bir iz bulamadılar." ifadelerini kullandı. 

Kaçırılan alimlerin isimlerinin Şeyh Tvaha Kaveye, Abdulselam Sekayanya, Yusuf Kakande Semakula ve Tvaha Sekito olduğu bildirildi. 

Uganda Tebliğ Cemiyeti, kaçırılma olaylarından dolayı endişe duyduklarını ve Uganda emniyet güçlerinden cemiyet liderleri için özel koruma talep ettiklerini açıkladı.

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER