© Dini Haberler 2020

Başkan Erbaş, 'Ayasofya bütün insanlığa açık'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni her gün on binlerce insanın ziyaret ettiğini belirterek, “Ayasofya bütün insanlığa açıktır” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’a bayram ziyaretinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Gölyaka Merkez Camii'nde öğle namazını kıldırdı. Namazın ardından vatandaşlarla sohbet eden Başkan Erbaş, vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı.

Burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılmasıyla 86 yıllık hasretin son bulduğunu kaydeden Başkan Erbaş, “Ayasofya’nın ibadete açılması hem milletimiz hem de bütün insanlık için hayırlı bir gelişme oldu. Sadece Müslümanlar değil, her gün on binlerce insan gelip ziyaret ediyor. Biz diyoruz ki, ‘Ayasofya bütün insanlığa açıktır.’ Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ile iş birliği içerisinde Ayasofya’da en güzel hizmeti sunmaya çalışıyoruz. İmamlarımızla, müezzinlerimizle ezanlarla, zikirlerle, dualarla Ayasofya’da milletimize yakışır bir açılış yaptık. Ziyaretler de milletimize yakışır bir şekilde devam ediyor. Rabbim hayırlara vesile kılsın” ifadelerini kullandı.

“Cenab-ı Hak, bu salgın hastalıktan tüm insanlığı kurtarsın”

Başkan Erbaş, bu yıl bayramın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçmiş yıllardaki bayramlardan farklı idrak edildiğini hatırlattı.

Bayramın, salgın nedeniyle tedbirler çerçevesinde kutlandığını belirten Başkan Erbaş, “Cenab-ı Hak’tan bu salgın hastalıktan tüm insanlığı kurtarmasını diliyorum. Bundan sonraki bayramlarda büyüklerimizle kucaklaşarak, onların ellerini öperek bayramlar yapmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bu bir imtihandır. Bu imtihanı tedbirlere riayet ederek, tevekkül ve duaya sarılarak geçireceğiz inşallah. Bütün kardeşlerimizin, milletimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Sağlık ve afiyet içerisinde nice bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Erbaş, açıklamasının ardından ilçeden ayrıldı.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER