© Dini Haberler 2020

Camilerde İtikaf Diyanet Son Noktayı Koydu

Söz konusu talimatın 17. Maddesinde "Itikafa girmek isteyenler için müftülüklerce belirlenecek camiler itikaf için hazırlanacaktır. İtikaf süresince ilgili kişiler Covid-19 salgın hastalık tedbirleri kapsamında temizlik ve cami adabiyla ilgili gerekli hassasiyetlere dikkat etmeleri konusunda bilgilendirilecektir"

Diyanet İşleri Başkanlığı Prof. Dr. Ali Erbaş imzasıyla ACELE notuyla 81 İl Valiliğine gönderilen yazı; 

İlgi yazı ile "2021 Yılı Ramazan Ayı Hizmetlerine Dair Talimat" illere gönderilmişti.

Söz konusu talimatın 17. Maddesinde "Itikafa girmek isteyenler için müftülüklerce belirlenecek camiler itikaf için hazırlanacaktır. İtikaf süresince ilgili kişiler Covid-19 salgın hastalık tedbirleri kapsamında temizlik ve cami adabiyla ilgili gerekli hassasiyetlere dikkat etmeleri konusunda bilgilendirilecektir"; 32. Maddesinde ise "Başkanlığımızca Ramazan ayında yürütülecek olan hizmetler, salgın hastalığın seyri dikkate alınarak İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda müftünün teklifi mülki amirin onayıyla uygulamaya konulacaktır" ifadeleri yer almaktadır.

Bu bağlamda;

Vatandaşlarımız tarafından Ramazan ayında "İtikaf" ibadetini ifa etmek isteyenlerin talepleri, "Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi" göz önünde bulundurularak"2021 Yılı Ramazan Ayı Hizmetlerine Dair Talimat"in 32. maddesi gereğince müftünün teklifi ve mülki amirin onayı ile gerçekleştirilecektir. Mülki amirden izin onayı bulunmayanların itikaf için camilerde kalmalarına müsaade edilmeyecektir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Prof. Dr Ali Erbaşnı / Diyanet İşleri başkanı

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER