© Dini Haberler 2020

Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla uzaktan eğitimle gerçekleştirilecek Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı hazırladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, uzaktan eğitimle Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı başlatacak.

Kovid-19 salgını nedeniyle daha önce Kur’an kurslarındaki yüz yüze yürütülen eğitim faaliyetlerini uzaktan eğitimle devam ettiren Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, şimdi de bu kurslara katılamayan vatandaşlar için “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı hazırladı.

Haftada 3 gün ve günde 2 saat dersin yapılacağı programa başvurular, https://dibbys.diyanet.gov.tr/ehys/OgrenciKursBasvuru.aspx adresi üzerinden yapılabilecek. 14 yaş üzerindeki kişilerin başvurabileceği programa, Kur’an-ı Kerim okumasını bilmeyenler katılabilecek.

2 tur şeklinde gerçekleştirilecek programın ilk turuna, 21 Aralık 2020 - 3 Ocak 2021 tarihleri arasında başvurular alınacak ve dersler, 28 Aralık 2020 - 21 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak. İkinci tur başvuruları ise 4 – 17 Ocak 2021 tarihleri arasında alınacak ve dersler 11 Ocak - 7 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Engelliler için seçeneklerin de oluşturulduğu programa, Braille okumayı bilen görme engelliler ile işitme engelli vatandaşlar da başvuru yapabilecek. Ayrıca görme engelli vatandaşların durumlarını gösteren bir raporla başvurmaları halinde “Braille Kur’an-ı Kerim Elif-Ba’sı” ücretsiz olarak adreslerine gönderilecek. İşitme engelli vatandaşların eğitimlerinde ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından işitme engelliler için özel hazırlanan Elifba cüzü kullanılacak. Programa kayıt yaptıran işitme engelli vatandaşlar, “https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/Documents/Elif-ba.pdf” linki üzerinden kitabın PDF formatına ücretsiz olarak erişilebilecek.

Programda Kur’an kursu öğr

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

eticilerinin yanı sıra vaizler, din hizmetleri uzmanları, imam hatipler ve müezzin-kayyımlar görev alacak.

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER